Google brengt nu ook onderwaterwereld in beeld

Google OceansAmsterdam, 13 augustus 2014 – Dankzij Google Maps kunnen we al vrijwel de hele wereld in beeld zien, en tot in detail bekijken hoe de plaats van bestemming eruitziet. Niet alleen met stratenkaarten, maar ook met satellietbeelden en foto’s van straten en huizen. De zoekmachinegigant gaat nu nog stap verder. Samen met wetenschappers wordt ook de onderwaterwereld in de oceanen in beeld gebracht.

Met speciale onderwatercamera’s worden vooral van de bedreigde koraalriffen foto’s gemaakt, waardoor je via internet goed kunt zien hoe het er onder water uitziet. Er zijn inmiddels al 400.000 kiekjes gemaakt, van bijvoorbeeld het koraalrif in Australië, de Filipijnen en het Caribisch Gebied. Maar ook de rotsachtige zeebodem bij Monaco is te bewonderen. Momenteel brengen de fotografen de onderwaterwereld in de zuidelijke Verenigde Staten in kaart.

Ben je van plan een duikvakantie te maken, dan krijg je al een idee wat je te wachten staat. En net als met de foto’s van ‘t land zal het straks allemaal net wat minder een verrassing zijn.

Foto © Google Oceans.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!