Huur goedkoop een boot op vakantie via internet

Huur goedkoop een boot tijdens je vakantieAmsterdam, 7 augustus 2014 – Na huizen en auto’s kun je nu ook steeds vaker bij particulieren terecht voor het huren van een boot tijdens je vakantie. De sites voor het delen van boten – boat sharing – schieten als paddenstoelen uit de grond. Het maakt het varen voor iedereen toegankelijk en betaalbaar.

Dit jaar zijn alleen in Nederland al twee botenruilsites gelanceerd, die eigenaren en huurders bij elkaar brengt. GoBoat begon in februari. Op dit botenplatform kun je nu terecht voor zo’n 40 vaartuigen, van sloepen tot zeilschepen. Vooral in Amsterdam, maar ze willen ook uitbreiden naar de rest van Nederland en de rest van de wereld.

In augustus zag Barqo het licht, dat ook waterliefhebbers in contact brengt met de eigenaren van ongebruikte boten. Via Barqo kun je ook terecht voor een schipper als je het niet aandurft om zelf achter het roer te staan. Bij beide sites moet je je inschrijven.

Een site die sinds 2013 bestaat, is GetMyBoat, die langzaam uitgroeit tot de Airbnb van de maritieme wereld. Wereldwijd kun je al zoeken uit meer dan 17.000 vaartuigen, van een kano tot een catamaran en van een zeilschip tot een luxe jacht. Eigenaren bieden hun boten aan in ruim 2000 steden in 90 landen.

Voor booteigenaren is het een ideale mogelijkheid om een deel van de jaarlijkse kosten voor het onderhoud van een boot terug te verdienen. Huurders kunnen goedkoper het water op dan als je een boot huurt via een commercieel verhuurbedrijf. Deze ondernemingen zullen uiteraard niet blij zijn met deze nieuwe initiatieven die dankzij internet mogelijk worden, net zoals hotels en de gevestigde taxicentrales al hebben geklaagd over deze ‘deeleconomie’.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!