Voor een hotel aan het strand ga je naar Thailand

Eiland Ko Samui, Thailand
Eiland Ko Samui, Thailand

Amsterdam, 19 augustus 2014 – Wil je vanuit je hotel letterlijk het warme zand van het strand oplopen, dan heb je de meeste keuze in Thailand. Het Aziatische land heeft liefst 1270 verschillende hotels, resorts en bungalows die aan het strand zijn gelegen.

Thailand is dan ook de winnaar van de Global Beachfront Award, een prijs van de gelijknamige website die turft hoeveel strandhotels er zijn in elk land. Daarbij moet het hotel dus direct aan het strand liggen, en moeten vakantiegangers geen weg, park of ander gebouw omzeilen om bij de zee te komen.

De Verenigde Staten staan op de tweede plaats, met 1016 hotels, resorts en vakantiehuizen aan het strand. Mexico bezet de derde plek, met 943 strandhotels.

Thailand is ook de winnaar als het gaat om de afzonderlijke bestemming met de grootste keuze aan strandhotels. Het eiland Ko Samui heeft 270 plekken waar je direct aan het strand kunt overnachten. Meer nog dan de toeristische Riviera Maya in Mexico, het Spaanse eiland Mallorca en het Griekse eiland Kreta.

Hieronder een overzicht van de top-10 van landen met de meeste strandhotels:

Thailand 1250
Verenigde Staten 1016
Mexico 943
Spanje 736
Filipijnen 591
Griekenland 576
Italië 528
Turkije 418
Egypte 342
Sri Lanka 297
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!