Hotelketen Marriott vraagt voortaan om fooien

Marriott envelop voor fooiAmsterdam, 16 september 2014 – Wie doet het nog tegenwoordig, een fooi achterlaten in je hotelkamer voor de schoonmaakster die je amper hebt gezien? De Amerikaanse hotelketen Marriott pakt het anders aan. In de hotels worden voortaan enveloppen neergelegd, speciaal bedoeld voor een fooi.

Marriott begint ermee in haar hotels in de Verenigde Staten en Canada, landen met een grote fooiencultuur en waar schoonmaaksters schijnbaar een deel van hun loon door de extraatjes van de gasten bijeen moeten sprokkelen. In zo’n 160.000 hotelkamers in bijna 1000 hotels worden enveloppen neergelegd.

Op de envelop staat de naam van de schoonmaakster geschreven met daarop de tekst dat het personeel het verblijf voor de gast ,,zo gezellig en comfortabel mogelijk wil maken. Aarzel niet om uw fooi achter te laten om uw waardering uit te spreken voor hun inspanningen.” Marriott geeft al aan wat een redelijk bedrag is: tussen de $1 en $5. Verblijf je in een dure suite, dan geef je meer.

De hotelketen lanceert de enveloppen op verzoek van een Amerikaanse vrouwenbeweging, die meent dat veel reizigers niet realiseren dat het geven van een fooi gebruikelijk is. Ook al is het vrijwillig, je wordt op deze manier bijna gedwongen iets achter te laten. Marriott kan ook gewoon het loon van de schoonmaaksters verhogen. Zeg maar $5 extra per gast.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!