Lufthansa bezorgt vliegtuigeten ook thuis

Vliegtuigmaaltijd Lufthansa
Maaltijd aan boord van de business class van Lufthansa in september en oktober 2014

Amsterdam, 24 september – Bij vliegtuigeten denk je niet snel aan een tongstrelende ervaring. De meeste mensen vinden vliegtuigeten vies, bleek onlangs nog uit een onderzoek. Toch denkt Lufthansa daar anders over. De Duitse luchtvaartmaatschappij meent dat haar maaltijden in het vliegtuig zó goed zijn, dat mensen het ook thuis willen eten.

Lufthansa is een samenwerking aangegaan met een supermarkt om de maaltijden in het vliegtuig ook thuis te laten bezorgen. Het gaat dan wel om eten dat in de business class wordt geserveerd. Allyouneed.com, de grootste online supermarkt van Duitsland, bezorgt vliegtuigeten elke woensdag bij mensen die geen zin hebben om te koken. De maaltijden, Air Food One, geheten, zijn er in een ‘klassieke’ (€ 9,99) en een ‘vegetarische’ variant (€ 8,99).

Het aanbod verandert geregeld, net zoals het menu aan boord van de vliegtuigen regelmatig wordt aangepast. Vooralsnog worden de vliegtuigmaaltijden alleen in Duitsland aan huis geleverd. De proef duurt 8 weken, maar volgens Lufthansa zijn er veel frequent flyers die het vliegtuigeten aan de eigen eettafel willen verorberen.

Waar het eten in de economy class veelal opgewarmde prak uit de magnetron betreft, wordt er in business class meer moeite gedaan om passagiers in de lucht een fijne culinaire ervaring te bezorgen. Ook Lufthansa heeft topkoks van befaamde restaurants en hotels ingehuurd om verfijndere maaltijden te bedenken.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!