Nederlander ziet zich als ontdekkingsreiziger

Huis van Columbus op Gran Canaria
Huis van ontdekkingsreiziger Columbus op Gran Canaria

Amsterdam, 29 september 2014 – Nederlandse verre reizigers zien zichzelf vooral als ‘Ontdekkingsreiziger’ en vinden Marokko de meest ideale bestemming. Dat blijkt althans uit een onderzoek van reisorganisatie Riksja Travel in samenwerking met enkele reiswebsites.

Aan ruim 14.000 reizigers werd het afgelopen halfjaar gevraagd welk type reiziger ze zijn en welke drie bestemmingen het beste bij ze passen. Dat gebeurde aan de hand van 12 vragen, variërend van ‘Hoe verken je het liefst een land?’ en ‘Over welke ontmoeting ga je thuis opscheppen?’ tot aan ‘Met eten heb ik zo mijn voorkeuren’ en ‘Reizen betekent voor mij…’.

Zo’n 21 procent van de ondervraagden gaf aan het liefst als ‘Ontdekkingsreiziger’ de grens over te gaan. Als dit type reiziger kies je voor individuele keuzevrijheid en verken je de bestemming het liefst met een eigen reisboekje. Ook zien veel Nederlanders zichzelf als iemand die graag slangen in het wild tegenkomt en het liefst zijn tentje opzet in de buurt van leeuwen en olifanten: 15 procent typeert zichzelf als ‘Freek in het wild’, de Ultieme natuurliefhebber die het liefst midden in de jungle slaapt.

Evenveel vakantiegangers (15 procent) houden van luxe en noemen zichzelf een ‘VIP-reiziger’: gaat graag comfortabel en relaxt op reis, en kiest daarbij voor een bungalow en een ritje op de Vespa. Ongeveer 12 procent noemt zich een ‘Smulpaap’: ruilt op reis Westers eten in voor een snelle hap op straat.

Marokko staat op de eerste plaats als meest ideale reisbestemming, gevolgd door Ecuador en Thailand.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!