Nieuwe skigebieden in 2015

Amsterdam, 27 september 2014 – Het is herfst, en dat betekent dat veel Nederlanders zich weer opmaken om binnenkort af te reizen naar een skigebied. Heb je nog geen keuze gemaakt voor je volgende skivakantie? In 2015 kun je terecht op een aantal nieuwe plekken om je latten onder te binden. Hier vind je vier nieuwe skigebieden die volgend jaar open gaan, waarvan enkele op wat meer ongebruikelijke locaties die alleen per vliegtuig te bereiken zijn.

Malam Jabba Skigebied, PakistanMalam Jabba, Pakistan

Heb je er ooit wel eens aan gedacht naar Pakistan af te reizen voor je volgende skivakantie? De autoriteiten gaan het skigebied Malam Jabba bij de stad Peshawar in het noorden van het land nieuw leven inblazen. Het resort is in 2008 vernietigd door de Taliban. Er wordt nu weer gebouwd aan een 3-sterren en een 5-sterren hotel. Als alles meezit, kun je volgend jaar weer skiën door de Pakistaanse sneeuw. Het enige skigebied van Pakistan heeft geen eigen website.

Cherry Peak Resort, Verenigde Staten

De Amerikaanse staat Utah staat vooral bekend om zijn prachtige nationale parken, maar ontwikkeld zich ook steeds meer tot een skiparadijs. Vanaf 2015 kun je van de hellingen skiën in het Cherry Peak Resort, het 15e skigebied in Utah. Het gebied vlak onder de stad Richmond is vooral geschikt voor beginnende skiërs en gezinnen: het telt drie skiliften en de langste skipiste is 2 kilometer. Je kunt er ook ’s nachts skiën op verlichte hellingen. Informatie: www.skicpr.com

Tetnuldi Skigebied in GeorgiëTetnuldi, Georgië

Een iets minder voor de hand liggende plek is ook Georgië. Daar wordt hard gewerkt aan het Tetnuldi Ski Resort, vlakbij Svaneti in het noordoosten van het land. Er komen zes skiliften en 16 skipistes met een totale lengte van 30 kilometer, op een hoogte van 2270 tot 3045 meter. Je kunt er zeven maanden skiën, van november tot en met mei. Tetnuldi, vernoemd naar de gelijknamige 4852 meter hoge berg, zal het vierde skigebied van Georgië zijn.

Levi, Finland

Relatief dichter bij huis – maar nog altijd ver weg – ligt Levi in het noordelijke en koude Finse Lapland. Ten zuiden van het dorp wordt een nieuw skigebied ontwikkeld, dat in december 2014 open gaat. Er komt een 6-persoons stoeltjeslift met een verwarmde stoelen en een plastic kap als bescherming tegen de koude wind. De lengte van de skipiste is 1,7 kilometer. Informatie vind je op www.levi.fi

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!