Weg van Cairo naar Kaapstad is bijna klaar

Snelweg Soedan naar Ethiopië
Snelweg Soedan naar Ethiopië

Amsterdam, 23 september 2014 – Het is bijna niet voor te stellen, maar er zijn reizigers die maar al te graag met hun auto, truck, camper, motor of fiets over hobbelige wegen vol gaten het Afrikaanse continent doorkruisen. Deze avonturiers kunnen dit traject binnenkort een stuk gemakkelijker afleggen. De autoweg van Cairo naar Kaapstad is bijna klaar, melden de autoriteiten in Egypte.

Er wordt al jaren gewerkt aan deze Trans-African Highway, een idee waar Britse kolonisten in de 19e eeuw al mee kwamen aanzetten. Dankzij financiële steun van de Verenigde Naties, de Afrikaanse Unie en de Afrikaanse Ontwikkelingsbank is er vaart gemaakt met het project.

De trans-Afrikaanse autoweg moet net zo’n faam moet krijgen als Route 66, de weg die de Amerikaanse oostkust en westkust met elkaar verbindt. De asfaltweg door het oosten van Afrika is 10.228 kilometer lang en doorkruist negen landen: Egypte, Soedan, Ethiopië, Kenia, Tanzania, Zambia, Botswana, Namibië en Zuid-Afrika.

De snelweg is natuurlijk vooral bedoeld om het handelsverkeer tussen de verschillende landen een impuls te geven, maar zal ongetwijfeld ook road trippers aantrekken. Onderweg is er in ieder geval genoeg te zien: de grootste kamelenmarkt ter wereld in de Soedanese hoofdstad Khartoum, de Kilimanjaro in Tanzania en de Victoria Watervallen in Zambia.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!