Met een app een ‘smart’ koffer bedienen

Met een app je koffer bedienenAmsterdam, 22 oktober 2014 – Een koffer die je op afstand kunt ‘besturen’: dat is binnenkort de realiteit. Vanaf volgend jaar is de Bluesmart te koop, een nieuwe ‘smart’ rolkoffer die je grotendeels met een app kunt bedienen. Het inpakken en optillen moet je nog wel zelf doen.

De koffer heeft een draadloze verbinding met je mobiele telefoon. Na het installeren van de app kun je de koffer op afstand op slot doen en van het slot halen en het exacte gewicht bepalen. Als de koffer te zwaar is voor het vliegtuig, krijg je daar een melding van.

Verder kun je de koffer lokaliseren en bijhouden op welke vliegvelden en in welke landen hij allemaal is geweest. Ook krijg je een boodschap op je telefoon als je de koffer per ongeluk ergens achter hebt gelaten. In de bagage zit bovendien een oplader waarmee je elektrische apparaten tijdens je reis tot zes keer kunt opladen.

Het Amerikaanse bedrijf Bluesmart ontwikkelde de hightech koffer uit onvrede over de bagage die elk jaar kwijtraakt op luchthavens of met het verkeerde vliegtuig meegaat. ,,Meer dan 25 miljoen stuks bagage raken elk jaar zoek”, zegt Bluesmart. ,,Dat zorgt voor veel stress onder reizigers.” Met alle technologie die tegenwoordig beschikbaar is, vond de onderneming dat dit beter zou kunnen.

De prijs valt alleszins mee. Bluesmart verkoopt de koffer voor $ 195 (ongeveer € 154).

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!