Vijf hotels die je moet vermijden

Amsterdam, 13 oktober 2014 – Een groot deel van je reis of vakantie breng je – jawel! – slapend door. En die tijd wil je natuurlijk wel op een comfortabele manier doorbrengen. Gelukkig zijn er genoeg leuke en charmante plekken om te overnachten, maar er zijn ook hotels waar je het liefst zo snel mogelijk weer wilt uitchecken. Hier een top 5 van hotels die je moet vermijden.

Vijf hotels die je moet vermijden#1 Hotels bij stations

Het is lekker praktisch, een hotel bij het station. Je komt aan met de trein en je hoeft het station maar uit te lopen voor een grote keuze aan hotels en pensions. Alleen behoren de straten rondom het centraal station in een grote stad meestal tot de smoezeligste buurten, vol met daklozen, zwervers, junks, dealers, pooiers, prostituees en bedelaars. Zodra de zon onder is, komt de sinisterheid tevoorschijn met walmen en geuren van rook, hasj, urine en alcohol. Hotels in stationsbuurten passen naadloos in hun omgeving, dus loop een stukje verder door en zoek een leuk hotel in het leuke deel van het centrum.

#2 Hotels in grenssteden

Vooral in Afrika, Azië en Latijns-Amerika is het nog schering en inslag: grensovergangen die alleen overdag open zijn. Kom je ‘s avonds met de bus aan, sta je voor een gesloten grens. Geen nood, er zijn slimme ondernemers die juist voor deze gestrande reizigers hotels hebben neergezet in de grenssteden. Gasten die in dit soort hotels  verblijven doen dat niet vrijwillig, én dat weten ze. Je betaalt een toptarief voor weinig service. En als het even meezit bivakkeer je ook nog tussen de smokkelaars, drugsdealers en mensenhandelaren, die van de grenshotels hun thuisbasis hebben gemaakt.

Hotel op een vliegveld#3 Hotels op vliegvelden

Het is niet zozeer het lawaai waarvoor je moet terugdeinzen als je op een vliegveld in een hotel slaapt. Hotels op vliegvelden zijn het toppunt van saaiheid. Of je nou in Seattle bent of in Ouagadougou, de hotels zien er allemaal uniform uit en missen sfeer, charme en een leuk uitzicht. Er vanuit gaande dat gasten toch niets zien van de stad of de omgeving, is daar ook geen enkele moeite voor gedaan. Je slaapt in een hotel op een vliegveld omdat je een vlucht moet halen of er eentje hebt gemist, en daar is ook alles mee gezegd.

#4 Hotels langs snelwegen

Het is al laat: je hebt de hele dag gereden en in de file gestaan, je bent moe en chagrijnig en je wilt pitten. Op vele plekken langs de snelweg kun je gelukkig overnachten. Neem de eerste de beste afslag, parkeer je auto en check in bij een hotel annex motel. Om vervolgens de hele nacht wakker te liggen van het onophoudelijke geraas van auto’s, bussen en vrachtwagens die non-stop over de snelweg jakkeren. Kom je ‘s ochtends met je suffe hoofd bij het ontbijtbuffet, moet je ellenbogen met busladingen slaapdronken toeristen die jouw hotel hebben uitgekozen voor een bak slappe koffie en een vette croissant. Ons advies: rij een stukje door, zodra je van de snelweg af bent.

#5 Hotels bij congrescentra

Moet je in het buitenland naar een (meerdaags) congres, slaap dan niet in een congreshotel! Uiteraard wint het praktische voordeel het altijd van welke ander hotel je ook kiest, want je kunt gewoon met de lift naar beneden en je een zaal verder melden bij de registratiebalie. Je ziet echter helemaal niks, maar dan ook echt niks, van de stad of omgeving waar je bent. Terwijl je daar toch gewoon bent. Neem een hotel een paar straten verderop, dan kun je nog wat daglicht zien en iets ervaren van die vreemde buitenlandse stad waar je een paar dagen logeert.

Foto depositphotos.com/ccaetano.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!