De rugzak die je nooit af hoeft te doen

WolffepackAmsterdam, 6 november 2014 – Een rugzakje tijdens een stedentrip is ideaal. Alle benodigdheden – je flesje water, je reisgids, je mobiele telefoon – heb je de rest van de dag bij de hand als je een stad aan het verkennen bent. Het lastige is alleen dat je de rugzak iedere keer af moet doen als je er iets uit wilt pakken.

De Britse ontwerper David Wolffe heeft hiervoor de Wolffepack (what’s in a name?) bedacht. Het is een rugzak die je door een ruk aan een koord gemakkelijk van je rug naar je buik kunt bewegen. Je hoeft de rugzak dus niet van je rug te halen en daarna weer aan de voorkant aan je schouders te hangen. Met hetzelfde touw, aan de zijkant van je rugzak, kun je ‘m ook weer in één vloeiende beweging naar je rug bewegen.

Op die manier kun je makkelijk iets uit je rugzak pakken zonder het van je lijf te halen. Tegelijkertijd kun je passagiers in drukke treinen en metro’s wat meer intieme ruimte gunnen. Het komt maar al te vaak voor dat je in overvolle metro’s de rugzak van iemand anders tegen je gezicht hebt gedrukt. Ook in onveilige situaties of gevaarlijke gebieden wil je je bezittingen liever voor je hebben hangen, in je eigen blikveld.

De bedenker kwam op het idee nadat hij dagelijks reizigers zag worstelen met hun rugzakje als ze er iets uit wilden pakken of als het ding in de weg zat in drukke treinen en metro’s. ,,Ik wist dat daar iets voor te verzinnen moest zijn”, zegt Wolffe.

De Wolffepack heeft verschillende vakken voor onder meer je laptop, telefoon of tablet en twee zijvakken voor bijvoorbeeld een flesje water en een paraplu. De rugzak is er in twee maten: de Metro-versie (what’s in a name?) van 45 bij 32 bij 15 centimeter en een iets kleinere versie, de ‘Escape’. Wolffe gaat nu geld inzamelen om zijn idee in de praktijk te brengen. De eerste rugzakken zijn waarschijnlijk vanaf mei 2015 te koop.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!