Reisdagboek dat nat kan worden

Reisdagboek dat nat kan wordenAmsterdam, 18 november 2014 – Een bijzondere reis dient vastgelegd te worden! Hoe anders kan dat door je avonturen en belevenissen toe te vertrouwen aan een dagboek? Ondanks het alom vertegenwoordigde internet zijn er nog genoeg reizigers en bloggers die eerst een papieren dagboek ter hand nemen om hun ervaringen op te schrijven.

In sommige gebieden is dat niet altijd even praktisch. Tijdens de regentijd in tropische landen kan het dagboek doorweekt raken als je het niet goed hebt opgeborgen. Ook tijdens gure herfstdagen in Europa is het dagboek niet optimaal tegen regen bestand. En op plekken met veel sneeuw kan de vochtigheid zomaar doordringen tot je dagrugzak waarin je het boekje hebt zitten.

Een Amerikaans bedrijf heeft een serie waterbestendige notitieboekjes bedacht die gewoon nat kunnen worden: Rite in the Rain. Als je als outdoorliefhebber net iets op wilt schrijven tijdens een stortbui in de jungle van Borneo of tijdens een sneeuwstorm in Lapland, is dat geen probleem meer. Het stevige papier blijft schrijfbaar met pen of potlood. Op het papier zit een speciale coating, waardoor het water er niet in kan doordringen.

Het bedrijf kwam op het idee na klachten van arbeiders uit de houtkapindustrie dat ze niks konden opschrijven bij slechte weersomstandigheden. Behalve notitieblokken en notitieboekjes heeft Rite in the Rain ook weersbestendige pennen ontwikkeld. Je kunt de producten bestellen via internet. Meer informatie vind je op www.riteintherain.com

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!