Snel bij de gate met de stepkoffer

StepkofferAmsterdam, 24 november 2014 – Het kan soms een hoop stress opleveren: je vlucht halen. Blijkt de taxi vast te staan in het verkeer of moet je overstappen op een groot vliegveld waar de vertrekterminal helemaal aan de andere kant is. Hiervoor is nu de stepkoffer bedacht, een koffer waarmee je in allerijl naar de paspoortcontrole of de gate kunt steppen.

Het ziet eruit als een gewone Samsonite koffer die je kunt gebruiken als trolley, maar in crisissituaties kun je er in een handomdraai een step uitklappen. Je houdt je vast aan het handvat en bent klaar om naar de gate te racen, mits er niet teveel andere reizigers voor je voeten lopen natuurlijk. De makers hebben de stepkoffer zelf op vliegvelden uitgeprobeerd en beweren dat het kostbare tijd scheelt. Soms hoef je zelfs een uur minder te wachten omdat je als eerste bij de incheckbalie / paspoortcontrole / gate bent. Ook zonder crisis is de koffer handig – je kunt immers een uur later van huis of het hotel vertrekken richting de luchthaven.

Je kunt de stepkoffer uiteraard meenemen als handbagage in het vliegtuig, anders heb je er niet veel aan. De 5 kilo zware koffer heeft een inhoud van 26 liter en zijvakken voor bijvoorbeeld een laptop of documenten. Het Zwitserse bedrijf Micro heeft de stepkoffer samen met Samsonite bedacht. De koffer is ook in Nederland te koop. Informatie: www.micro-step.nl

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!