Vijf veelbelovende apps voor op reis

Taxi in Bangkok, ThailandAmsterdam, 28 november 2014 – De smartphone heeft het leven voor reizigers een stuk gemakkelijker gemaakt. De mogelijkheden om informatie in te winnen over je bestemming en hotels en vliegtickets te regelen, zijn eindeloos. Toch duiken er regelmatig nieuwe reisapps op die je reis nog leuker of handiger kunnen maken. Hier hebben we vijf nieuwe veelbelovende apps voor reizigers op een rij gezet.

GrabTaxi

GrabTaxi is de ‘Uber’ van Zuidoost-Azië. Met deze app kun je een taxi bestellen in 14 steden in Maleisië, Singapore, Thailand, Vietnam, de Filipijnen en Indonesië. Er zouden al 50.000 taxichauffeurs bij aangesloten zijn. Op je smartphone kun je zien waar de dichtstbijzijnde taxi zich bevindt en krijg je een indicatie van de ritprijs. In sommige landen, zoals Vietnam, worden ook al taxiritjes per motor aangeboden. Website: www.grabtaxi.com

Moovit

Moovit is de ultieme app voor het openbaar vervoer. Op basis van de meest actuele gegevens kun je de snelste en minst drukke route kiezen voor bussen, treinen en metro’s op 400 plekken in de wereld, van Amerika tot Nieuw-Zeeland en van Argentinië tot Turkije. De reisapp maakt ook gebruik van de gegevens van jou, als reiziger, waardoor nog betere schattingen kunnen worden gemaakt over de reistijd. Voor zo’n 30 grote metronetwerken kun je de kaarten downloaden. Website: www.moovitapp.com

Moiree

Moiree belooft (vrouwelijke) reizigers in luxe hotels een lokale modebeleving. Via deze app kun je kleding selecteren van lokale modeontwerpers, die je kunt huren als je in een buitenlandse stad verblijft. Eenmaal aangekomen op de plek van bestemming, vind je de jurk of de accessoires in je hotelkamer. Je kunt de kleding ter plekke kopen of achterlaten bij de receptie als je het alleen bij lenen wilt laten. Vooral handig als je in het buitenland chique kleren nodig hebt voor een avondje uit, en je die niet in je koffer mee wilt slepen. De app bedient nu alleen de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, maar uitbreiding naar andere steden ligt in het verschiet.

WhileWairport

De titel van deze app dekt al grotendeels de lading. WhileWairport is bedoeld voor reizigers die hun tijd nuttig willen besteden als ze op luchthaven moeten wachten voor hun volgende vlucht. Je kunt ermee uitvogelen wie er ook op het vliegveld zijn en wellicht met je willen netwerken. Je vindt vertrektijden en aankomsttijden van vluchten en informatie over luchtvaartmaatschappijen. Maar het handigste voor reizigers is misschien wel dat je medepassagiers kunt zoeken met wie je bij aankomst een taxi kunt delen.

Weeleo

Niet zelden heb je na een reis nog wat buitenlands geld over. Meestal verdwijnen die bankbiljetten en munten ergens in een envelop, om ze langzaam te vergeten. Weeleo is naar eigen zeggen de eerste app ter wereld waarmee reizigers hun buitenlandse geld kunnen verhandelen. Dus direct met elkaar, zonder tussenkomst van een geldwisselkantoor en zonder betaling van een commissie. Na registratie kun je iemand zoeken om het geld te wisselen en een plek afspreken voor de transactie. Helemaal veilig is het niet, maar voor kleinere bedragen wellicht de moeite eens uit te proberen.

Foto © depositphotos.com/cmfotoworks.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!