Met het vliegtuig naar een ruimtehotel

Met een vliegtuig naar een ruimtehotelAmsterdam, 22 december 2014 – Over een jaar of 15 moet het zover zijn: dan moeten ook ‘gewone’ toeristen met een vliegtuig een tripje kunnen maken naar de ruimte. Het Britse bedrijf Bristol Spaceplanes is hard bezig geld bij elkaar te krijgen om het eerste ruimtevliegtuig te kunnen bouwen, de ‘Ascender Space Plane’.

De ruimtevaart is nu nog erg duur: het kost tientallen miljoenen euro’s om een astronaut de ruimte in te sturen. Dat komt vooral omdat er ‘wegwerpraketten’ worden gebruikt om de astronauten de lucht in te krijgen, stelt het bedrijf uit Bristol. Met het nieuwe ruimtevliegtuig zou een retourtje naar de ruimte straks niet duurder zijn dan de kosten van een vliegticket voor een eerste klas vlucht.

Om het ruimtetoerisme levensvatbaar te maken, is een duurzaam vliegtuig ontwikkeld dat kan terugkeren naar de aarde. ,,De grootste barrière is niet de technologie, maar het veranderen van de mentaliteit van de mens”, zegt oprichter David Ashford.

De Ascender heeft ruimte voor één piloot en één passagier (die wel vast moet blijven zitten in de stoelriemen). Het vliegtuig stijgt op van een gewoon vliegveld en klimt 8 kilometer de hoogte in. Daar heeft de ruimtetoerist een paar minuten een adembenemend uitzicht op de aarde en het heelal. Na een reis van in totaal 30 minuten staat de passagier weer met zijn beide benen op de grond.

In een later stadium wil het bedrijf ruimtehotels gaan opzetten, waar ruimtetoeristen kunnen logeren en dus wat langer van het uitzicht kunnen genieten. De Ascender wordt dan vervangen door een Spacebus met nog meer ruimte voor passagiers, een Spacecab verzorgt taxiritjes tussen de verschillende ruimtehotels en tour operators verzorgen excursies in het heelal…. Informatie over de voortgang van het project kun je de komende jaren vinden op www.bristolspaceplanes.com

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!