Nieuwe luchtvaartmaatschappijen in 2015

Nieuwe luchtvaartmaatschappijen in 2015Amsterdam, 17 december 2014 – Elk jaar is het komen en gaan van luchtvaartmaatschappijen. Daarbij zijn ook steeds meer steden en bestemmingen met het vliegtuig bereikbaar, vooral in Azië. Hieronder een overzicht van nieuwe luchtvaartmaatschappijen die in 2015 het luchtruim kiezen.

Canada Jetlines, Canada

In Canada gaat Jetlines met vijf Boeings het westen van het land bedienen. De thuisbasis is Vancouver. Vanuit deze stad staan vluchten gepland naar andere steden in British Columbia, waaronder Saskatoon, Regina en Winnipeg. In de toekomst wil Jetlines ook gaan vliegen naar steden in de Verenigde Staten en Mexico. Het is een low budget luchtvaartmaatschappij met prijzen van vliegtickets die 30 tot 40 procent lager liggen dan bij de concurrenten, zegt Jetlines. Website: www.jetlines.ca

V Air, Taiwan

Ook Taiwan is een prijsvechter rijker. De nieuwe vliegtuigmaatschappij V Air verbindt de Taiwanese hoofdstad Taipei dagelijks met het vliegveld Don Mueang in de Thaise hoofdstad Bangkok. Op het programma staan verder vluchten vanuit Taiwan naar Chiang Mai, in het noorden van Thailand. V Air wil in 2015 een vloot hebben van vijf Airbus A321 toestellen.

Myanmar National Airways, Birma

Als je op vakantie gaat naar Birma, dan kun je voor het eerst in lange tijd weer aan boord stappen van een vliegtuig van Myanmar National Airways. De nationale luchtvaartmaatschappij – die eerst Myanma Airways heette – krijgt een makeover en zal voor het eerst sinds 1993 weer naar andere landen vliegen. Welke bestemmingen dat zijn, is nu nog niet bekend. Tegelijk wordt een nieuwe website gelanceerd waarop je online een vliegticket kunt kopen.

Al Maha Airways, Saoedi-Arabië

Arabische luchtvaartmaatschappijen als Emirates en Etihad staan al bekend om hun uitbundige luxe en weelde in de duurdere klassen. Kan de nieuwste Arabische aanwinst dit overtreffen? In 2015 begint Al Maha Airways uit Saoedi-Arabië met haar eerste vluchten. De thuisbasis is Mekka, maar de vliegtuigmaatschappij wil al snel de hele wereld bedienen. Met de emir van Qatar als geldschieter zijn er direct al 50 vliegtuigen besteld.

Bishwo Airways, Nepal

Backpackers in Azië kunnen vanaf volgend jaar terecht bij de nieuwe Nepalese luchtvaartmaatschappij Bishwo Airways. Heb je bijvoorbeeld eerst een trektocht gemaakt in de Himalaya, dan kun je daarna met Bishwo vanuit de hoofdstad Kathmandu verder vliegen naar landen als India, Japan, China, Maleisië of Zuid-Korea. Ook wil het bedrijf in de toekomst bestemmingen in Europa opnemen in de dienstregeling. Bishwo zal de eerste luchtvaartmaatschappij van Nepal zijn waarbij je online kunt inchecken, zo luidt de belofte.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!