Oud & Nieuw: het liefst in Londen!

Oud & Nieuw vieren in LondenAmsterdam, 28 december 2014 – Al plannen voor Oud & Nieuw? Als je de jaarwisseling in Londen wilt vieren, moet je snel zijn. De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is dé plek waar Nederlanders elkaar het liefst een gelukkig nieuwjaar wensen, blijkt uit zoekgegevens van boekingssite Hotels.com.

Londen heeft een grote aantrekkingskracht tijdens de feestdagen. Met het twaalf uur moment bij de Big Ben, het gigantische vuurwerk boven de Theems en het prachtige uitzicht vanaf de London Eye, is de Britse hoofdstad een ware must-see. Voor het vuurwerk werden dit jaar voor het eerst kaartjes verkocht, 100.000 stuks in totaal. Binnen een paar weken waren ze uitverkocht, en het Londense stadsbestuur heeft al gewaarschuwd dat er géén andere plek is waar je het spektakel kunt zien (behalve dan op de BBC). Wil je weten wat er verder nog te doen is in Londen, kijk dan op www.visitlondon.com/nye.

Na Londen komt Parijs, terwijl Berlijn de derde plaats inneemt als de stad om Oud & Nieuw te vieren. Maar Nederlanders zoeken voor 31 december ook massaal naar hotelovernachtingen in Nederland. Amsterdam is de populairste Nederlandse stad in de zoekresultaten. Met vuurwerk, straatborrels en de vele dancefeesten in en rondom Amsterdam is de jaarwisseling altijd één groot feest. De hoofdstad wordt op de voet gevolgd door Rotterdam, dat in 2014 door de reisgids Rough Guides in de top 10 must-see steden van dit jaar werd geplaatst. Het nieuwe jaar wordt ook dit jaar weer officieel ingeluid met een spectaculaire vuurwerkshow vanaf de Erasmusbrug.

Nederlandse stedentrippers blijven tijdens de jaarwisseling het liefst wel in Europa. Enkel New York en Dubai staan in de top 10 van meest gezochte hotelbestemmingen tijdens Oud & Nieuw. Beide steden bieden met hun vele wolkenkrabbers de perfecte mogelijkheid om vanaf grote hoogte het spectaculaire vuurwerk te zien bewonderen.

Foto © depositphotos.com/samot.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!