Reizigers willen vet Engels ontbijt

Engels ontbijtAmsterdam, 10 december 2014 – Op vakantie gooien we onze gezonde levensstijl overboord. Niks een vruchtensapje of een snee volkorenbrood! Op reis willen we het liefst een uitgebreid vet, voedzaam en calorierijk Engels ontbijt, blijkt uit een onderzoek van boekingssite Hotel.info.

Uit een enquête onder 1200 reizigers uit talloze landen blijkt dat ruim 39 procent de voorkeur heeft voor een ontbijt dat bestaat uit toast, spek, worstjes, roer- en spiegelei, vleeswaren, kaas, gegrilde tomaten, vruchtensap, jam en cornflakes. En het Britse ontbijt valt niet alleen bij Engelsen in de smaak. De variant is verrassenderwijs ook geliefd onder Duitsers, Nederlanders en Brazilianen. Voordeel van dit stevige ontbijt is in ieder geval dat je een stevige basis hebt om er urenlang op uit te trekken.

Op de tweede plaats (met ruim 26 procent) eindigt het Franse ontbijt, bestaande uit broodjes, croissants, boter, vleeswaren en kaas, jam en gerookte zalm. Ook een glas mousserende wijn ontbreekt niet bij deze variant, om het savoir vivre-gevoel compleet te maken.

Het eenvoudige zogeheten continentale ontbijt is populair onder 24,4 procent van de reizigers. Zij beginnen de ochtend het liefst met enkel wat broodjes, croissants, boter en jam. Een kleine minderheid van zo’n 10 procent kiest tijdens de vakantie voor het gezonde sportontbijt, met volkorenbrood, fruit, yoghurt, vers geperste sinaasappelsap, kwark en muesli.

Ontbijtergernissen zijn er ook, zo laat het onderzoek zien. Het ontbijt moet vers zijn. Gasten houden er niet van als etenswaren van een dag eerder worden opgediend. Ook als het ontbijtbuffet niet wordt aangevuld, leidt dat tot frustratie onder vakantiegangers. Op de derde plek van meest voorkomende ergernissen staat ‘onvriendelijk personeel’. Wat ons betreft scoort ook de ‘vroege’ ontbijttijd hoog op de lijst van irritaties. Niet zelden moet je in een hotel al voor 10 uur je ontbijt naar binnen hebben gewerkt.

Foto © depositphotos.com/monkeybusiness.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!