airBaltic vliegt het meest op tijd

airBaltic vliegt het meest op tijdAmsterdam, 9 januari 2015 – De jaarlijkse wedloop onder luchtvaartmaatschappijen is weer gestreden. Het Britse onderzoeksbureau OAG, dat de luchtvaartstatistieken bijhoudt, concludeert in zijn jaarlijkse overzicht over 2014 dat je het beste bij een relatief kleine maatschappij kunt zijn als je op tijd wilt vliegen. airBaltic uit Letland komt als beste uit de bus: liefst 94,9 procent van alle vluchten arriveert op tijd op de plek van bestemming. Geen kleine score voor een vliegtuigmaatschappij die vanuit de Letse hoofdstad Riga naar 40 steden vliegt.

Hawaiian Airlines bezet de tweede plaats: 92,3 procent van alle vluchten komt aan op de tijd die in de dienstregeling staat. Vlieg met deze maatschappij in de vroege ochtend naar een van de tropische eilanden van Hawaii, dan kun je je zelf ook nog eens verwennen met een gratis cocktail. Austrian Airlines uit Oostenrijk komt met een punctualiteit van 90 procent op de derde plek.

Van de low budget luchtvaartmaatschappijen, die er qua dienstverlening niet altijd even goed uitspringen, blijken er ook een paar goed te scoren. Vlieg je met Norwegian Air Shuttle, dan heb je 89,7 procent kans dat je op tijd uit het vliegtuig kan stappen. De prijsvechter vliegt ook goedkoop van Amsterdam naar Noorwegen.

Onderzoeksbureau OAG houdt ook elk jaar bij wat de meest punctuele luchthavens zijn in de wereld. Ook hier winnen de kleine het van de grote. Op Bristol Airport in het zuidwesten van Engeland vertrekt 94,4 procent van alle vluchten volgens schema. Het vliegveld Brussels Charleroi komt op nummer twee, met 93,1 procent van de vliegtuigen dat op tijd vertrekt. Luchthaven Schönefeld in Berlijn gaat met de derde plaats naar huis (met een stiptheid van 92,3 procent).

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!