De wasmachine voor op reis

De Shaking Washer voor op reisAmsterdam, 19 januari 2015 – Vieze kleren blijven een van de kleine ongemakken waar reizigers onderweg mee te maken hebben. Als er een hotel met een wasmachine in de buurt is gaat het nog wel. Tijdens actieve vakanties of kampeervakanties moet je echter prutsen met een handwasmiddel of een waszak om je kleren schoon te krijgen.

Voor innovatieve creatievelingen en ontwerpers blijft het dus een uitdaging iets te verzinnen om snel, schoon, goedkoop en efficiënt te wassen op reis. Ook de Amerikaanse ontwerper Jung Seub Lee stortte zich op de vuile was waar reizigers mee te maken hebben, en bedacht de Shaking Washer. Het is een soort miniwasmachine die eruit ziet als een cocktailshaker en die je in één hand kunt vasthouden.

In de Shaking Washer kun je klein wasgoed stoppen, zoals sokken en onderbroeken. Stop er wat water en wasmiddel of zeep bij, en schud het ding flink heen en weer (ook een manier om wat stress kwijt te raken op reis). Laat het water eruit lopen en druk op knop om je kleren te drogen. De miniwasmachine werkt zowel op batterijen als op stroom.

Het is op zich leuk bedacht, maar T-shirts en spijkerbroeken passen er niet in, omdat de ontwerper ervan is uitgegaan dat je die wel enkele dagen achtereen kunt dragen op reis. Een ander nadeel is dat de Shaking Washer best nog wel ruimte inneemt in je koffer of rugzak, dus eigenlijk alleen geschikt is als je met de auto op stap gaat. In plaats van de miniwasmachine kun je natuurlijk ook wat extra sokken en onderbroeken meenemen.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!