Nieuwe app tegen vliegangst

Nieuw app tegen vliegangstAmsterdam, 27 januari 2015 – Reizigers die last hebben van vliegangst, zijn meestal ook control freaks. Ze willen alles weten over het vliegtuig en het liefst zelf achter de stuurknuppel zitten. Behoor je tot deze groep, dan heb je wellicht iets aan een nieuwe app die deze maand is gelanceerd.

Met de app met de toepasselijke en enigszins onrustbarende naam Am I Going Down? kun je zien hoe groot de kans is dat jouw vliegtuig neerstort. Hierbij wordt gebruik gemaakt van statistieken over luchtvaartmaatschappijen, vliegvelden en vliegtuigen. Je voert de gegevens in over jouw vlucht, waarna de kans op een crash wordt berekend.

Stel dat je bijvoorbeeld met British Airways van London Heathrow naar New York JFK vliegt in een Boeing 747-400, dan is de kans op neerstorten 1 op 9.283.062. Daarbij moet je diezelfde vlucht overigens élke dag nemen, en dan 25.433 jaar lang. De kans dat er iets gebeurt is dus verwaarloosbaar klein, waardoor je met een gerust gevoel aan boord kun stappen van deze vlucht.

Bij vliegangst is het misschien niet verstandig de app te gebruiken als je al ín het vliegtuig zit. Stel dat er wél een grote kans op een crash uitrolt, dan kun je geen kant meer op. Het ligt er natuurlijk ook aan met welke luchtvaartmaatschappij je vliegt. In een verouderd toestel van een Russische maatschappij is het bijvoorbeeld beter de app links te laten liggen, voor je eigen gemoedsrust. Am I Going Down? is ontwikkeld door Vanilla Pixel en voor $ 0,99 te koop in de App Store.

Foto © depositphotos.com/lucato.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!