Vind reizigers met de Outbound app

Outbound AppAmsterdam, 24 januari 2015 – Op reis kom je altijd wel andere reizigers tegen. Leuk om ervaringen uit te wisselen, maar niet altijd is de klik groot genoeg om bijvoorbeeld ook samen te eten, een trektocht te ondernemen of een treinticket te boeken.

Met behulp van je smartphone kun je nu gemakkelijk gelijkgestemde reizigers vinden.  De Outbound App is naar eigen zeggen de eerste applicatie waarmee je specifiek naar een bepaald type reiziger kunt zoeken. Ben je een solo reiziger die op zoek is naar andere alleen reizende backpackers, ben je een vrouw en wil je alleen vrouwelijke reizigers ontmoeten, ben je een kampeerder en wil je alleen met andere kampeerders optrekken of ben je een zakenreiziger die enkel andere zakenreizigers wilt treffen? Met de Outbound App zou het moeten lukken.

Na het opstellen van profiel – wat voor type reiziger ben jij? – zie je alle reizigers bij jou in de buurt. Je ziet uit welk land ze komen en hoe dichtbij (of ver weg) ze zijn. Vervolgens kun je ze filteren, en zie je bijvoorbeeld alleen welke soloreizigers, avonturiers of families in de buurt zijn. Je kunt ze vervolgens om tips, adviezen of aanbevelingen vragen of ergens afspreken.

Je kunt zelfs je hele reisschema opgeven en je ziet welke andere reizigers hetzelfde traject volgen op dezelfde tijd. Een grappige feature is ook ‘Events’: iemand maakt een plan (een museumbezoek, een trektocht, of iets dergelijks) waar andere reizigers in de buurt zich voor kunnen opgeven. Het lijkt nog nooit zo gemakkelijk andere reizigers in de buurt te ontmoeten, mits die natuurlijk ook de Outbound App op hun mobiele telefoon hebben geïnstalleerd. De app is gratis verkrijgbaar.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!