Wandeltrofee voor De mooiste boswandelingen

Wandeltrofee voor De mooiste boswandelingenAmsterdam, 31 januari 2015 – De wandelroutegids De mooiste boswandelingen van Nederland van Jan Ensing is uitgeroepen tot winnaar van de Wandeltrofee 2015, de onderscheiding voor de Wandelroute van het Jaar. De auteur nam de trofee in ontvangst op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam RAI.

‘De mooiste boswandelingen’ was samen met twee andere genomineerden, ‘Het Maaspad’ van Nico Gerrits en ‘Wandelen over ongebaande paden in de Achterhoek’ van Rob Wolfs, in de race voor de onderscheiding. In totaal beoordeelde de jury zo’n 30 Nederlandstalige wandelroutegidsen. De drie genomineerde wandelroutes zijn met hulp van vrijwilligers ook in de praktijk getest.

Het thema van Jan Ensings prijswinnende gids is de variëteit in de Nederlandse bossen. Ons land kent volgens de auteur 14 verschillende typen bos die gekarakteriseerd worden door verschillende soorten begroeiing; van beukenbossen tot meidoorn-berkenbos. Of zoals hij het zelf op de cover zegt: van ooibos tot doornstruweel.

Volgens de jury zijn de 14 boswandelingen die hij voor zijn gids selecteerde niet alleen stuk voor stuk fraai, ze zijn gelet op dit thema ook zeer goed gekozen. ,,Nadat je de inleiding van de gids en de inleiding van de wandeling hebt gelezen, snap je direct in welk soort bos je je bevindt. En al wandelend ga je de verschillende boomsoorten ook herkennen”, aldus het juryrapport. Naast al die lof was er ook een kritische noot. ,,De auteur concentreert zich zo op de bomen in het bos dat hij de rest van het verhaal lijkt te vergeten.”

‘De mooiste boswandelingen’ is de opvolger van ‘Het Watersnoodpad’ en ‘Kroeglopers’, die vorig jaar de trofee deelden. In totaal is de onderscheiding nu zes keer uitgereikt. De ‘Wandelroute van het Jaar’ is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die hiermee het fietsen en wandelen in binnen- en buitenland wil stimuleren.

De wandelgids is voor € 14,95 te koop bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig, website: www.gegarandeerdonregelmatig.nl

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!