Wéér is Air Koryo de slechtste

Air KoryoAmsterdam, 22 november 2015Noord-Korea, het meest geïsoleerde land ter wereld, heeft een bepaalde reputatie hoog te houden. En dat geldt natuurlijk ook voor Air Koryo, de nationale luchtvaartmaatschappij van het land. Met slechts één ster is de Koreaanse staatscarrier opnieuw uitgeroepen tot de slechtste vliegtuigmaatschappij ter wereld, meldt het Britse onderzoeksbureau Skytrax.

Skytrax bekeek de kwaliteit en de dienstverlening van 681 luchtvaartmaatschappijen op tien verschillende punten. Air Koryo behaalde in zeven categorieën, zoals de leeftijd van de vliegtuigen en het gebruikersgemak van de website, slechts één ster. Qua veiligheid werd anderhalve ster gescoord, terwijl de luchtvaartmaatschappij op het gebied van netheid en presentatie toch nog drie sterren binnen wist te halen.

Het afgeronde eindresultaat was nog altijd niet voldoende om twee sterren binnen te slepen, waarmee Air Koryo in het gezelschap gekomen zou zijn van sinistere collega’s als Syrian Air, Iran Air en het Indonesische Merpati Nusantara Airlines.

Met de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang als thuisbasis vliegt Air Koryo met een vloot van sterk verouderde Russische toestellen naar steden als Peking, Shanghai, Kuala Lumpur en Koeweit. De luchtvaartmaatschappij staat al jaren op de zwarte lijst van de Europese Unie, dus Europa is vooralsnog taboe voor de Koreaanse piloten. Pas na de aanschaf van nieuwe vliegtuigen krijgt de vliegtuigmaatschappij weer toestemming het Europese luchtruim binnen te vliegen.

Er zijn slechts vijf luchtvaartmaatschappijen die volgens Skytrax vijf sterren verdienen. Garuda Indonesia is als als nieuwste lid toegetreden tot deze exclusieve club.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!