Lekker slapen in economy class

Economy Sleeper ClassAmsterdam, 9 februari 2015 – Lekker slapen in de economy class, kun je je dat voorstellen? Luchtvaartmaatschappijen doen er alles aan om het comfort voor luchtreizigers te aan boord van het vliegtuig vergroten, tot aan luxueuze suites met een bar en douche aan toe. Helaas moet je dan business class, first class of royal class vliegen om je deze luxe te laten welgevallen.

In de economy class kun je soms met een beetje geluk je benen strekken en de slaap proberen te vatten als er geen medereizigers naast je zitten. Heb je stoel A, B en C tot je beschikking, dan kun je met wat opgetrokken knieën en uitgestoken voeten net gaan liggen. Heb je alle vijf stoelen in het midden tot je beschikking, dan gaat het allemaal nog wat makkelijker. Het enige nadeel zijn de omhoog geklapte armleuningen die wat in de weg zitten.

Air Astana, de nationale luchtvaartmaatschappij van Kazachstan, gaat nu net weer een stapje verder. De vliegtuigmaatschappij heeft aan boord van Boeings 757 de ‘Economy Sleeper Class’ geïntroduceerd, waarbij passagiers de mogelijkheid krijgen te rusten en te slapen in een platte liggende positie. Je slaapt op een rij van drie economy stoelen, alleen krijg je er een matrasje, dekbed en een kussentje bij.

Het is volgens Air Astana veel goedkoper dan een vliegticket voor de business class. Bovendien krijg je ook voorrang bij het inchecken en mag je tot 30 kilo bagage meenemen. De luchtvaartmaatschappij zegt de eerste te zijn die deze klasse aanbiedt, voor ‘reizigers die steeds veeleisender worden’.

De ruimte met Economy Sleeper Class biedt plaats aan 12 passagiers en bevindt zich tussen de business class en de gewone economy class. Vanaf februari kun je voor weinig geld plat slapen op vluchten van Londen en Frankfurt naar Astana, de hoofdstad van Kazachstan. Vanaf eind maart is het ook mogelijk als je vliegt vanaf Parijs. Kazachstan is niet zo’n populaire vakantiebestemming, maar wellicht is het de moeite waard in Astana over te stappen als je naar het Verre Oosten vliegt.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!