Meten van de temperatuur op reis

Thermodo voor de temperatuur op reisAmsterdam, 11 februari 2015 – Als op reis wilt weten hoe koud of hoe warm het is, ben je aangewezen op de temperatuurborden die je toevalligerwijs tegenkomt. Of je kunt op je smartphone een app installeren die de temperatuur aangeeft op de plek waar je bent. Maar zo’n app geeft alleen de temperatuur weer die een weerstation registreert, niet de daadwerkelijke temperatuur in jouw directe omgeving. En in je tent, hotelkamer of iglo kan het nou eenmaal een stuk warmer of kouder zijn dan in de buitenlucht.

Tot voor kort moest je een thermometer in je bagage stoppen als je de actuele omgevingstemperatuur wilde weten. Dankzij een nieuwe gadget uit Denemarken, de Thermodo, hoeft dat niet meer. De Thermodo is een kleine elektrische thermometer die je in je de audiopoort van je mobiele telefoon kunt pluggen en vervolgens exact aangeeft hoe warm of hoe koud het is. Het moet wel ergens tussen de -40 graden Celsius en +125 graden Celsius zijn, anders slaat het ding op hol.

Je kunt de Thermodo altijd gebruiken, of je nou in een vakantiehuisje, in een boomhut of in een tempel bent. Een netwerkverbinding is niet noodzakelijk. De temperatuur wordt zelfs gecorrigeerd voor de warmte die je smartphone en je lichaam afgeven. Het apparaatje weegt slechts 7 gram en wordt geleverd met een kleine sleutelhanger, waardoor je je eigen persoonlijke weerstation altijd bij de hand hebt. Via een app kun je de temperatuur aflezen van je mobiele telefoon.

De Thermodo kun je trouwens niet gebruiken om je eigen lichaamstemperatuur te meten. De reisgadget is via internet te bestellen voor $29,99. Meer informatie vind je op www.thermodo.com

Foto © depositphotos.com/sergoua.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!