Plas-app voor de hoge nood

Vieze toilettenAmsterdam, 28 februari 2015 – Het is voor reizigers een klein ongemak waar ze af en toe tegenaan lopen. Je hebt hoge nood, maar er is geen toilet voorhanden. Wildplassen kan een enorme opluchting zijn, maar is in de meeste landen niet toegestaan.

Nu is er een app die uitkomst moet bieden als je blaas op knappen staat: Airpnp. Bewoners, winkeliers en ondernemers kunnen hierop hun badkamer of wc aanbieden, helemaal gratis of tegen een kleine vergoeding. Met je smartphone kun je zo snel een toilet in de buurt vinden. Heb je eenmaal je behoefte gedaan, dan kun je de urinoire ervaring een cijfer en review geven zodat ook anderen weten wat voor (vieze of schone) wc ze kunnen verwachten.

Airpnp is geïnspireerd op Airbnb, maar heeft er verder niks mee te maken. De oprichters vonden het frustrerend dat je op reis nergens terechtkunt als je dringend moet plassen. ,,Als je in een drukke straat in New York loopt ben je letterlijk omringd door honderden toiletten, maar je kunt nergens gebruik van maken omdat ze zich allemaal in privé-appartementen bevinden.”

Het aanbod is nog niet enorm groot, maar zal ongetwijfeld snel groeien. Voor een lokale plaservaring kun je nu vooral terecht in New Orleans en Antwerpen. In Amsterdam is er nog geen enkele, in Utrecht zijn er wel al twee. Onder het aanbod zitten relatief veel wc’s op universiteiten en hogescholen, die studenten er op hebben gezet.

Voor een vakantie in Nederland bestaat er overigens al een app waarmee je de dichtstbijzijnde openbare toilet of semi-openbare toilet kunt vinden: HogeNood. Informatie over beide apps vind je op www.airpnp.co en www.hogenood.nl

Foto © depositphotos.com/fairytaledesign.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!