Tips voor afvallen op reis

Fitnessruimte in een hotel
Fitnessruimte in een hotel

Amsterdam, 7 februari 2015 – Reizen is de ideale manier om wat conditie op te bouwen. Ook zonder een avontuurlijke of sportieve vakantie kun je met weinig moeite wat overtollige kilo’s weghalen. Hier tien tips om af te vallen op reis.

#1 Als je in een hotel slaapt met een minibar, weiger dan de sleutel bij de receptie. Mocht je geen sleutel nodig hebben, leg er dan een handdoek overheen of vraag het hotelpersoneel of ze de minibar tijdelijk ergens anders kunnen neerzetten.

#2 Neem een hotel met een zwembad of gratis fitnessruimte. In veel hotels kun je tegenwoordig losgaan op verschillende toestellen voor een volledige workout om je calorieën te verbranden. Ook baantjes trekken in het zwembad helpt.

# 3 Skip de taxi, tram, bus of metro als je ook naar bezienswaardigheden kunt lopen. Je verbrandt niet zo heel veel calorieën, maar net genoeg om de extra hapjes weg te werken. Zet bij de selectie van bezienswaardigheden ook af een toe een oude toren met een wenteltrap op het programma.

# 4 Eet lokaal voedsel in lokale restaurants. Toeristenvoedsel in toeristenrestaurants – dus pizza’s, patat, wienerschnitzels en hamburgers – is bij uitstek dikmakend. Bovendien krijg je in dit soort restaurants altijd té grote porties. Ga bijvoorbeeld naar India, waar weinig vlees wordt gegeten.

# 5 Neem een hotel met veel verdiepingen en zonder lift, zodat je bent gedwongen de trap te nemen naar je kamer. Of slaap in een oud hotel waarvan de lift het niet doet. Met 12 minuten traplopen verbrand je zo 100 calorieën.

Hut van een medicijnman in Afrika
Hut van een medicijnman in Afrika

# 6 Ga op een vakantie naar een afgelegen bestemming. Daar zijn minder restaurants en is de verleiding minder groot je vol te stoppen. Ben je bijvoorbeeld in de woestijn, het tropisch regenwoud, de bergen of de poolvlakte, dan moet je zelf je prakje klaarmaken.

# 7 Sla de uitgebreide lunch in een restaurant over. Vooral in Afrika, Azië en Latijns-Amerika vind je overal fruitverkopers op straat waar je de heerlijkste exotische vruchten kunt kopen en uit de hand kunt opeten. Of koop een broodje bij een eetkraampje.

# 8 Ga op vakantie naar een tropische, vochtige bestemming. Je zult dan veel gaan zweten, waardoor je ook calorieën verbrandt. Je moet dan wel actief zijn, want alleen in de zon zitten helpt niet. En vergeet niet af en toe wat water te drinken.

# 9 Bestel een low fat meal in het vliegtuig. Bij steeds meer luchtvaartmaatschappijen kun je vetarme maaltijden bestellen, in welke klasse je ook reist. Bij deze maaltijden worden dierlijke vetten en vet voedsel vermeden. Een low fat meal moet je wel minstens 24 uur van tevoren doorgeven.

# 10 Bezoek eens een medicijnman in Afrika in Azië. Wie weet heeft hij bijzondere traditionele kruiden ter beschikking of weet hij een speciaal mengsel te brouwen waarbij je makkelijk af kunt slanken. Zo gebruiken jagers in de Kalahari woestijn de cactusachtige Hoodia Gordonii-plant, in China zweren ze bij de wortel van de Konjac-plant.

Foto © depositphotos.com/zhukovsky.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!