Tours maken voor het goede doel

Tours maken voor het goede doelAmsterdam, 16 februari 2015 – Aan sightseeing tours geen gebrek, als je op reis bent. Je kunt aan boord stappen van een rode dubbeldekkerbus en je door de stad laten rondleiden, je kunt je op sleeptouw laten nemen door een local of je kunt met een gids een wandeling maken door een natuurgebied. Degenen die je meenemen, willen hier uiteraard aan verdienen.

Nu is er een nieuw initiatief waarbij je een tripje kunt maken voor het goede doel. Je gaat op stap met een vrijwilligersorganisatie en al het geld gaat rechtstreeks naar een bepaald project. Vrijwilligersorganisaties en non-profit organisaties hebben de toeristenmarkt ontdekt. Ze willen reizigers best meenemen en hun een kijkje achter de schermen bieden, in ruil voor wat extra financiële steun en bewustwording bij toeristen.

De nieuwe website Visit.org bundelt de tours van 50.000 organisaties in de hele wereld die zich hebben aangemeld voor het ‘sociale toerisme’. Zo kun je in Griekenland meekijken hoe zieke en gewonde zeeschildpadden in een revalidatiecentrum worden geholpen. In Kaapstad in Zuid-Afrika kun je zien hoe schoolkinderen in achterstandswijken eten krijgen uitgedeeld. En in Tel Aviv in Israël kun je een bezoek brengen aan een jongerencentrum voor homo’s en leren hoe drag queens er worstelen met hun identiteit.

Omdat de organisaties niet flink hoeven te verdienen, zijn de tripjes ook alleszins betaalbaar. Je betaalt ook geen transactiekosten aan Visit.org. Soms ben je niet meer dan een paar euro kwijt, al hopen de stichtingen natuurlijk wel op nieuwe donateurs. De tours zijn momenteel vooral te boeken in landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Het aanbod wordt de komende tijd ongetwijfeld uitgebreid. Visit.org, opgericht door twee vrouwen die bij Unicef en Unesco hebben gewerkt, is net begonnen.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!