Beste service in hotels in Finland

Finland met Voigt Travel

Receptie van een hotelAmsterdam, 21 maart 2015 – De Finnen lijken op het eerste gezicht misschien wat stug, maar daar merk je niks meer van als je daar in een hotel verblijft. Het personeel van hotels in Finland scoort het beste in Europa op het gebied van vriendelijkheid en hulpvaardigheid. Dat blijkt althans uit een onderzoek van boekingswebsite Hotels.info, die 6 miljoen beoordelingen van reizigers op een rijtje heeft gezet.

Voor klantvriendelijkheid krijgen hotels in Finland het hoogste cijfer, een 8,62 (op een schaal van 1 tot 10). Ook in Duitsland en Oostenrijk worden gasten bij de receptie met een lach begroet. Deze landen staan op de tweede en derde plek, met een 8,59 en 8,57.

Op de ranglijst staan Rusland en het Verenigd Koninkrijk onderaan, met een 7,92 voor de service van het hotelpersoneel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Britse hoofdstad Londen van de Europese hoofdsteden op de laatste plaats eindigt, met een 7,73 voor de dienstverlening in een hotel.

Het blijft weerzinwekkend dat je voor zoveel hotels in Londen diep in de buidel moet tasten, om vervolgens een norse en chagrijnige medewerker achter de receptie te treffen met een blik in de ogen van Wat kom je hier eigenlijk doen? Voor een overnachting in de stad kun je beter een kamer regelen via Airbnb.

De hotels in Boedapest hebben de beste reputatie. Reizigers geven het personeel in de hoofdstad van Hongarije een 8,58 voor beleefdheid en klantvriendelijkheid.

Foto © depositphotos.com/jordache.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!