Betalen voor de douche in het hotel

Douche in een hotelAmsterdam, 25 maart 2015 – Op veel campings is het al de dagelijkse praktijk: betalen voor het douchen. Je gooit een muntje in een cabine en dan kun je een paar minuten van een heerlijke warme waterstraal genieten. Nu wordt er ook aan gedacht om in hotels betaald douchen in te voeren.

De Amerikaanse regering heeft een universiteit in Tulsa (in de staat Oklahoma) subsidie gegeven voor de ontwikkeling van een apparaat om het waterverbruik per hotelkamer te meten. Het draadloze apparaatje zou vastgemaakt worden aan de douchekop die de gegevens doorstuurt naar de receptie van het hotel.

In de Verenigde Staten is inmiddels al ophef ontstaan over deze ‘watergestapo’ en wordt gevreesd voor een nieuwe manier om wat extra’s toe te voegen aan de hotelrekening. Wordt er bijvoorbeeld rekening mee gehouden hoeveel gasten de douche gebruiken? Krijg je bij lange douchebeurten een berichtje op je smartphone of op het tv-scherm in de hotelkamer met het verzoek het watergebruik wat te beperken?

Voor veel hotelgasten is een warme, langdurige douche immers bedoeld om bij te komen van een lange reis, urenlang slenteren door een stad of een hele dag vergaderen. Vanuit het oogpunt van milieu en duurzaamheid kan het douchen in een hotel best wat minder, zo blijkt. Hotelgasten laten zich in de VS gemiddeld 8,2 minuten bewateren en verbruiken daarbij zo’n 65 liter water. Het eerste doel van de universiteitsstudie is om gasten aan te moedigen hun douchebeurt te verkorten met één minuut.

Foto © depositphotos.com/eleaner.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!