Een polsband tegen zonnebrand

Smartsun polsbandAmsterdam, 9 maart 2015 – Een kleurtje is leuk, maar de eerste paar dagen in de zon ben je zo verbrand. Ook al heb je je van top tot teen ingesmeerd met zonnebrandcrème, een rode huid krijg je zo. Je moet je officieel elke twee uur insmeren, maar dat wordt weleens vergeten. Nu is er een speciale polsband die je voor verbranding moet behoeden.

De Smart Sun indicator UV polsband geeft met verschillende kleuren aan wanneer opnieuw in te smeren of helemaal de zon te vermijden. De reisgadget meet de totale hoeveelheid UV-zonlicht (UVA en UVB-straling) waar de huid aan blootgesteld wordt. De polsband smeer je gelijktijdig in met de huid en verandert door invloed van UV-straling van kleur om aan te geven wanneer je actie moet ondernemen.

Geel is de originele kleur, oranje geeft aan dat je je opnieuw moet insmeren en roze betekent dat je de zon de rest van de dag beter kunt vermijden. De polsband is eenmalig te gebruiken; na één dag moet je het weggooien – of het nou wel of niet is verkleurd. Je kunt het gebruiken in het water (dus ook in de zee) en het is geschikt voor alle huidtypen, dus ook voor de meest gevoelige huid. Het is tevens ideaal voor kinderen: op het bandje kun je een telefoonnummer schrijven, voor het geval je kind verdwaalt op het strand.

De Smart Sun polsband, ontwikkeld door Zweedse onderzoekers en dermatologen, is onder meer te koop bij de Kruidvat onder het huismerk Solait. Een setje van vijf stuks kost € 3,99, voor een setje van twintig stuks ben je € 11,99 kwijt. ► Bestel de UV SunSense polsband hier online

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!