Met je riem je smartphone opladen

XOO Belt, riem met accuAmsterdam, 30 maart 2015 – Het kan soms een crime zijn op reis: de batterij van je smartphone raakt op. Dat soort dingen gebeuren altijd op de vervelendste momenten: dat je net afhankelijk bent van een gedownloade plattegrond om je huisje te vinden of als je op het vliegveld met je telefoon wilt inchecken.

Voor deze omstandigheden is er nu een riem met een ingebouwde accu, die je mobiele telefoon oplaadt terwijl deze in je broekzak zit. Je hoeft niet meer te zeulen met extra accu’s, gewoon het dragen van deze XOO Belt is voldoende.

De XOO Belt is bedacht door Nifty, een technologiebedrijf dat enkele jaren geleden is opgericht door twee Britse nerds. De riem heeft een ingebouwde batterij van 2100 mAh, waarmee een lege iPhone 6 bijvoorbeeld na 2½ uur weer volledig is opgeladen. De accu zelf is na 3 uur opgeladen (niet vergeten thuis, voordat je op reis gaat!).

De riem is te koop in het bruin en zwart, in verschillende maten en in een smart en casual variant. Het Engelse modehuis Casely Hayford is verantwoordelijk voor het ontwerp. Bij de luxe variant met de Italiaanse leren band zie je uiterlijk niks van de accu.

De ingebouwde batterij is volledig veilig en waterbestendig, beweert Nifty. Op de luchthaven doe je toch je riem af bij de security check, dus van piepjes in detectiepoortjes heb je ook geen last. Wel adviseert het bedrijf van tevoren contact op te nemen met je luchtvaartmaatschappij als je gaat vliegen – sommige kunnen er moeilijk over doen.

De XOO Belt is leverbaar vanaf juli 2015. De eenvoudige riem is te koop voor $ 130, de luxe versie kun je krijgen voor $ 160.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!