Nederlanders niet in voor hotelromantiek

Booking Oman

Romantiek in een hotelAmsterdam, 4 maart 2015 – Nederlanders zijn niet zo in voor een romantische nacht in een hotel. We staan bijna onderaan op de wereldranglijst als het gaat om een spontaan seksueel avontuurtje in een hotelkamer, blijkt uit een onderzoek van Hotels.com. Slechts 7 procent heeft wel eens de mobiele telefoon gepakt om een last-minute hotelkamer te boeken voor een last minute fling.

De boekingswebsite vroeg meer dan 25.000 reizigers het hemd van hun lijf over hun spontane mobiele boekingsgedrag. Bovenaan de lijst staan (verrassend misschien?) de enthousiastelingen in China. Zo’n 46 procent van de Chinezen heeft wel eens zijn smartphone tevoorschijn gehaald om met iemand in een hotel het bed in te duiken.

De Chinese reizigers worden gevolgd door hoopvolle Indiërs (43 procent), de optimisten uit Thailand (40 procent) en de warmbloedige en temperamentvolle Brazilianen (38 procent) en Spanjaarden (30 procent).

Nederlanders staan niet helemaal onderaan de lijst. De ‘koudbloedige’ Scandinaviërs zijn nog minder te porren om met hun mobiele telefoon een spannende afspraak in een hotel te boeken. Slechts 3 procent van de Deense reizigers heeft dit weleens gedaan. Reizigers uit Finland en Zweden staan gelijk met 4 procent, terwijl van de Noren een magere 5 procent te bewegen is voor een avondje romantiek in een hotel.

Foto © depositphotos.com/konradbak.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!