Tien goedkoopste steden in Europa

Reizen en vakantie in Oekraïne
Kiev, de hoofdstad van Oekraïne, is de goedkoopste stad van Europa.

Amsterdam, 15 maart 2015 – Zit je even wat krapper bij kas, dan hoef je je reisplannen nog niet per se aan de wilgen te hangen. In Europa zijn volop plaatsen waar je met weinig geld toch een stedentrip kunt maken. De website Priceoftravel.com heeft de jaarlijkse ranglijst van goedkoopste steden in Europa weer opgesteld.

Hier vind je de top 10 van goedkoopste steden in Europa in 2015, met het gemiddelde geldbedrag dat je op een dag kwijt bent op een dag. Het totale bedrag bevat de kosten voor een overnachting in een goed hostel, twee ritjes met het openbaar vervoer, de toegangsprijs voor een bekende attractie, ontbijt, een eenvoudige lunch en avondmaaltijd en drie biertjes of wijntjes. Het blijkt (niet zo verwonderlijk) dat je vooral in het oosten van Europa goedkoop uit bent. Alleen de reis vanuit Nederland moet je er nog bij rekenen, maar je kunt altijd het aloude liften nog oppakken…

1. Kiev, Oekraïne – circa € 23 per dag
Kiev was altijd al een goedkope stad, maar door het conflict in Oekraïne en de torenhoge inflatie zijn de prijzen in euro’s nog verder gedaald.

2. Boekarest, Roemenië – circa € 25 per dag
Boekarest is niet de meest charmante stad in Roemenië. De stad doet hard zijn best toeristen te trekken.

3. Sofia, Bulgarije – circa € 26 per dag
De hoofdstad van Bulgarije is plezierig en vriendelijk voor toeristen, met volop bezienswaardigheden.

4. Krakau, Polen – circa € 26,50 per dag
Krakau is de beste optie voor een stedentrip. Niet al te ver van Nederland en met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

5. Belgrado, Servië – circa € 28,50 per dag
Het aantal attracties in Belgrado is (nog) niet bijzonder groot, maar de Servische hoofdstad is zich wel steeds meer aan het manifesteren.

6. Warschau, Polen – circa € 29,50 per dag
In de hoofdstad van Polen is minstens zoveel te zien als in zijn lokale concurrent, met de gerestaureerde oude binnenstad.

7. Sarajevo, Bosnië – circa € 29,75 per dag
Sarajevo is een verborgen parel die al lange tijd is hersteld van de Balkanoorlog en een ware opleving doormaakt.

8. Boedapest, Hongarije – circa € 29,75 per dag
De Hongaarse hoofdstad blijft met zijn kastelen, kathedralen en thermale baden een betaalbare favoriet onder stedentrippers.

9. Český Krumlov, Tsjechië – circa € 32,50 per dag
Český Krumlov is na Praag de populairste stad van Tsjechië, met zijn perfect bewaard gebleven binnenstad en kronkelende rivier.

10. Sint-Petersburg, Rusland – circa € 32,75 per dag
Dankzij de val van de roebel een mooie kans om eindelijk de Hermitage eens te bewonderen. Maar dat kan in de loop van 2015 zomaar weer anders worden.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!