Apps om een taxi te delen

Apps om een taxi te delenAmsterdam, 3 april 2015 – Het maken van een taxirit op reis wordt steeds gemakkelijker en goedkoper. Na de komst van taxidiensten als Uber, waarmee je voor een habbekrats in een taxi kunt stappen, zijn nu de apps voor het delen van een taxi in opkomst.

Via deze apps kun je op zoek gaan naar andere reizigers die dezelfde kant op willen, om samen in een taxi te stappen. Je deelt dus de kosten, waarmee een taxirit in sommige steden opeens een goedkoop alternatief is voor het openbaar vervoer. Op drukke treinstations en luchthavens hoef je niet in de rij te staan voor een taxi, met je smartphone sluit je je aan bij iemand anders.

Het is milieuvriendelijker en ook kun je zomaar reisgenoten treffen om samen een stuk op te trekken. Verder is het veiliger als je de taxi deelt, vooral als je als vrouw alleen reist. Hier hebben we enkele van de beste lokale apps op een rij gezet als je een taxi wilt delen met andere reigers.

Bandwagon, Verenigde Staten

Bandwagon is een makkelijke app om medepassagiers te vinden. Je voert op je smartphone in waar je naartoe wilt en wanneer, je ziet welke plaatsen beschikbaar zijn en je boekt de taxirit. De app werkt vooral in New York en de rest van de Verenigde Staten. Website: www.bandwagon.io

Share & Spare, Italië

De app Share & Spare, ontwikkeld in Italië, wil van het reizen een ‘sociale ervaring’ maken. Je kunt niet alleen een taxi delen, maar ook een auto of een wandeling. Honderden taxichauffeurs in de hele wereld zijn erbij aangesloten.

Yeller, Nederland

Voor Nederland kun je sinds kort Yeller gebruiken om een taxi te delen. Je opent de app, vult in waar je heen wilt en wanneer, zoekt je ‘match’ via de chat en je boekt direct je taxi. Yeller werkt samen met taxibedrijven, waaronder Taxi Centrale Amsterdam (TCA). Website: www.getyeller.com

Taxi For Two, Verenigd Koninkrijk

Taxi For Two is de oplossing als je in Londen en de rest van het Verenigd Koninkrijk een taxi wilt delen. Je geeft de details op van de rit die wilt maken, en je zoekt andere reizigers die dezelfde kant op willen. Mobiele nummers worden uitgewisseld, zodat je elkaar eventueel kunt bellen. Bij Taxi For Two zijn geen taxibedrijven aangesloten, de taxi moet je zelf regelen.

iThumb, Australië

Ga je backpacken in Australië, dan is het handig iThumb op je mobiele telefoon te installeren. Je kunt met de app niet alleen een taxi delen, maar een lift proberen te regelen. Vrouwelijke reizigers hebben de optie dat ze alleen met een andere vrouw in de auto of taxi willen stappen.

Foto © depositphotos.com/StockCube.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!