Boeing helpt ‘t slapen in het vliegtuig

Boeing helpt 't slapen in een vliegtuigAmsterdam, 20 april 2015 – Slapen in een krappe en rechtopstaande vliegtuigstoel is een moderne vorm van marteling. Er zijn maar weinig reizigers die het kunnen, maar Boeing komt de verkrampte passagiers nu tegemoet.

De Amerikaanse vliegtuigfabrikant denkt de oplossing te hebben gevonden met een ‘slaapsteunsysteem’ dat functioneert als een soort massagetafeltje met een opening voor je gezicht. Met dit systeem kun je je hoofd naar voren laten hangen, zonder dat je de stoel voor je raakt. Het systeem zit ingeklapt in een tas dat onder de vliegtuigstoel kan worden opgeborgen.

Boeing slaapsteunsysteemPassagiers die zich in dromenland willen begeven, openen de tas en vouwen de hoofdsteun uit. Bandjes verbinden de steun met de bovenkant van je vliegtuigstoel, zodat je vooruit kunt hangen en je kunt slapen terwijl je gezicht naar beneden hangt. Het systeem ondersteunt je gewicht. De hoek van de hoofdsteun en de romp zijn instelbaar. Er is zelfs een draagriem om je armen in te laten hangen, zodat zij ook worden ondersteund.

Boeing heeft patent aangevraagd op dit ingenieuze systeem, maar het is nog onbekend of de fabrikant het daadwerkelijk in haar vliegtuigen introduceert. Het grote nadeel is dat passagiers beenruimte moeten opofferen om alle tassen kwijt te kunnen. Ook kun je je afvragen of het hygiënisch is, als je je hoofd laat hangen op een ding waar kort geleden iemand anders urenlang snurkend heeft doorgebracht. We wachten af of we het ooit kunnen uittesten, terwijl we ondertussen blijven dromen over die dag dat we écht in een vliegtuig kunnen slapen.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!