Knutselen tijdens je stedentrip

Do it yourself City JournalAmsterdam, 7 april 2015 – Neem voor je volgende stedentrip je kleurpotloden mee! Reisgidsenuitgever Mo’media introduceert deze maand namelijk een serie stedengidsen waarbij je zelf je creativiteit kan loslaten op het papier. Het opzoeken van informatie over bezienswaardigheden, restaurants en hotels is zó vorige eeuw, tegenwoordig maak je zelf die stedengids.

Voor Berlijn, Parijs en Londen verschijnen een Do it yourself City Journal, een reisdagboek, doeboek en stadsgids ineen. Het bevat illustraties, leuke to-do-lijstjes en bijzondere weetjes over de stad. Zo leer je dat in Berlijn punk nog springlevend is, naast de mutsen en hipsterbaarden. De bonte hanekam van een punker kun je vervolgens zelf inkleuren. Je leest dat de Brandenburger Tor gebouwd is in 1788 en een toeristische trekpleister van jewelste is. Waarna je die stadspoort vervolgens kunt alle kleuren van de regenboog kunt meegeven.

Er is ook genoeg ruimte voor je verhalen, tekeningen, foto’s, souvenirs, kaartjes, notities & tips voor jouw vrienden. Er zijn speciale bladzijden om je entreekaartjes in te plakken, of de pasfoto’s die je maakt in een cabine op een treinstation. Je kunt afvinken welke attracties je hebt bezocht of je ontbijt tekenen.

Zo wordt de stedengids ,,een bewaarboek voor persoonlijke reisherinneringen voor creatieve reizigers”, zegt de uitgeverij. Ze spelen daarmee in op een trend: vooral liefhebbers van de populaire kleurboeken van volwassenen zullen blij zijn met deze vernieuwende reisgidsen.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!