Nu ook je camper delen met vakantie

Camper delen tijdens je vakantieAmsterdam, 22 april 2015 – Na het delen van je appartement, je boot, je fiets en je toilet kunnen vakantiegangers nu ook bij andere reizigers terecht voor een camper. Hiervoor is de website Goboony.nl gelanceerd, waar je ,,unieke campers kunt huren in alle soorten en maten’’. De site is opgezet door Foppe en Mark, twee reizigers die in Nieuw-Zeeland de vrijheid van de camper leerden kennen.

Campingbezitters gebruiken hun kampeerwagen maar een paar weken per jaar, bedachten de initiatiefnemers van de website. De rest van het jaar staat de camper in de garage, de tuin of de opslag te verroesten. Door de camper te verhuren kunnen anderen er ook nog wat plezier aan beleven. Het huren van een camper bij een particulier is veel goedkoper dan bij een autoverhuurbedrijf.

Op de website vul je de reisdata in en kijk je welke campers beschikbaar zijn. Op basis van de juiste kenmerken kun je een camper selecteren om de wereld mee in te trekken. Met de verhuurder regel je de details over het ophalen en het terugbrengen.

Het blijkt wel dat campingbezitters nog wat huiverig zijn om hun peperdure voertuig uit te lenen. Daarom moet iedereen op Goboony een profiel hebben, zodat verhuurders en huurders weten wat voor vlees men in de kuip heeft. Met de juiste verzekering en pechhulp wordt alles geregeld als er onderweg iets gebeurt, zegt de website.

Op Goboony worden nu zo’n 200 campers aangeboden, voornamelijk in Nederland. Er zijn al kampeerwagens en campers te huur vanaf zo’n 300 euro per week. De website wil in de toekomst ook in andere landen actief worden. Website: www.goboony.nl

Foto © depositphotos.com/lunamarina.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!