Vliegangst meditatie in het vliegtuig

Vliegangst meditatieAmsterdam, 16 april 2015 – Last van vliegangst? Bij British Airways hoeft dat geen belemmering meer te zijn om in het vliegtuig te stappen. De Britse luchtvaartmaatschappij is deze week begonnen met een on board meditatieprogramma dat nerveuze passagiers tijdens de hele vlucht tot bedaren moeten brengen.

Via het in-flight entertainmentsystem in het vliegtuig kunnen passagiers vier kalmerende films bekijken. Er zijn zenvideo’s voor de start, voor de landing en voor als je de bibbers krijgt op 10 kilometer hoogte. Een vierde film geeft algemene meditatieve tips voor gestreste reizigers. Mocht dit allemaal nog niet genoeg zijn om je vliegangst te beteugelen, dan heeft British Airways ook nog een meditatief muziekprogramma samengesteld dat je rustig moet maken.

De luchtvaartmaatschappij zegt hiermee in te spelen op de wellnesstrend onder reizigers, maar ook het rampzalige vliegjaar in 2014 heeft British Airways op het idee gebracht. Het meditatieprogramma is geïntroduceerd aan boord van de grote Airbus A380 die tussen Londen en San Francisco vliegt. Later wordt het ook op andere vluchten uitgerold.

Foto © depositphotos.com/vsurkov.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!