Wat mag je niet vergeten in je handbagage

Wat mag je niet vergeten in je handbagageAmsterdam, 12 april 2015 – Ga je binnenkort op vakantie met het vliegtuig? Dan zijn er een aantal dingen die je absoluut niet mag vergeten! Het geeft je een goed gevoel, als je zeker weet dat je alle essentials bij je hebt. Mocht er onverhoopt iets misgaan of simpelweg om de verveling tegen te gaan, dan heb je altijd een back up bij je. Welkekoffer.nl heeft zes items voor je handbagage geselecteerd die ervoor zorgen dat je met een gerust hart op weg kunt gaan.

#1 Kauwgom

Ken je dat vreemde gevoel aan je oren wanneer je in een vliegtuig zit dat daalt? Dat ‘ploppen’ kun je voorkomen, of in ieder geval verminderen door op kauwgom of een Fruitella te kauwen. Een andere tip is regelmatig te gapen, je voelt je oren dan direct openklappen. Wellicht de belangrijkste aanbeveling, vraag je buurman of buurvrouw je wakker te maken voordat de daling ingezet is. Word je pas wakker als het vliegtuig de grond al heeft geraakt? Dan kun je, naar alle waarschijnlijkheid, je buurman niet meer horen. Wel lekker rustig, ook een voordeel.

#2 Telefoonoplader

Naast kauwgom, is ook je telefoonoplader een essentieel item om niet te vergeten in je handbagage. Wat als je grote reiskoffer zoek raakt of achterblijft? Dan kun je in ieder geval nog wel je belangrijkste communicatiemiddel (mobiele telefoon) blijven gebruiken. Dat geeft toch, onder omstandigheden, iets meer een gevoel van rust.

#3 Muziek

Deze essential kent iedereen, maar vergeet hem dan ook niet! Niks is zo lekker als je afsluiten van alle rumoer in een vliegtuig. Kies die lekkere playlist, die je de uurtjes in het vliegtuig doorhelpt. Wel eens aan een audioboek gedacht? Ook een leuke optie, luister naar een fascinerend verhaal en hang lekker achterover met de oogjes gesloten in je vliegtuigstoel.

#4 Leesvoer

Ben je student? Zorg dan dat je een studieboek meeneemt, maar dan ook alleen een studieboek. Hierdoor word je bijna gedwongen iets nuttigs te doen met de beschikbare tijd in het vliegtuig. Al klaar met de studie? Zorg dan in ieder geval voor leesvoer om de tijd te doden. Denk hierbij aan een goed boek of e-reader, interessant tijdschrift of simpelweg de krant.

#5 Tablet / telefoon

Wanneer je wel gedacht hebt aan je telefoonoplader, maar niet aan je telefoon dan wordt het lastig, logisch. Maar het nut van de mobiele telefoon onderschat je misschien. Zet namelijk alarmtelefoonnummers zoals bijvoorbeeld het telefoonnummer om je pinpas te blokkeren op je Gmail. Hier kun je namelijk overal ter wereld bij. Een tablet zorgt vooral voor vertier onderweg met spelletjes en series. Netflix is hierbij het toverwoord.

#6 Medicijnen

Deze essential klinkt vanzelfsprekend, toch vergeten veel mensen medicijnen in de handbagage mee te nemen. Het kan ook zijn, dat gewoonweg het risico wordt genomen dat je op tijd weer bij de medicijnen kunt. Maar waarom dit risico nemen? Het is gewoon toegestaan medicijnen mee te nemen in je handbagage, doe dit dus ook!

Nu heb je een paar belangrijke essentials op een rijtje. Zorg ervoor dat je de voorbereiding op je reis niet onderschat. Wanneer je dit goed doet, geeft dit een fijn gevoel van rust. Zeg nu zelf, na een lange periode hard gewerkt te hebben, zit je niet te wachten op een stressvolle reis naar de vakantiebestemming. Nee, de ontspanning moet beginnen wanneer je de deur uit loopt!

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!