Glamping met je eigen luxe tent

Glamping met je eigen luxe tentAmsterdam, 30 mei 2015 – Glamping is al enkele jaren een trend op kampeergebied (ook al had onze koning er nog nooit van gehoord, zo las ik in de krant). Je verblijft in een kant-en-klare luxe ingerichte tent, compleet met keuken en comfortabele boxspring bedden. Luxe campings zijn omgedoopt tot glamping campings. Nu kun je echter kamperen waar je maar wilt, met je eigen glampingtent.

Jessica Walsh uit Nieuw-Zeeland bedacht de Lotus Tent, een supercomfortabele luxe tent waarmee je niet onder doet voor de glampingrage. De tent is een soort combinatie van een Aziatische yurt en een conische tent die soldaten gebruikten in de Amerikaanse burgeroorlog. Eenmaal opgezet heb je binnen de tent een zee van ruimte en kun je ‘m helemaal zelf inrichten. Je kunt er met veel mensen verblijven zonder dat je de hele tijd je hoofd stoot tegen het nylondoek.

Lotus Tent in een tasHet mooiste is nog dat je de Lotus Tent mee kunt nemen als een handzame draagbare tas, die makkelijk in de kofferbak van een auto past (of die je zelfs mee kunt nemen in het vliegtuig). Het opzetten van de tent duurt zo’n 45 minuten, maar daarna kun je ‘m wel (maximaal) 6 maanden laten staan. De tent is waterbestendig en kan tot windkracht 8 weerstaan.

De canvas tenten zijn er in twee maten, met een diameter van 4 meter en een diameter van 5 meter. De best wel dure Lotus Tenten zijn al razend populair en inmiddels allemaal uitverkocht, maar in juni 2015 is er een nieuwe voorraad te koop. Mocht je in Nieuw-Zeeland, Australië of Amerika op vakantie gaan, dan kun je de glampingtent ook huren. Meer informatie vind je op www.lotusbelle.com

Foto © Lotus Belle.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!