Met iedereen kunnen praten op reis

Met iedereen praten op reisAmsterdam, 15 mei 2015 – Het blijft vermakelijk: in een restaurantje ergens in het binnenland van China of Mongolië met je handen en voeten duidelijk maken dat je graag kip wilt bestellen. Sommige reizigers hebben daarvoor nog altijd een boekje bij zich, zodat ze in dat geval een foto van een kippenpoot kunnen aanwijzen.

Je kunt het woord ‘kip’ ook opzoeken in een woordenboekje of op je smartphone intikken en laten vertalen, maar het probleem is dat veel mensen in afgelegen gebieden niet kunnen lezen en schrijven. Met een nieuwe uitvinding kun je je handen en voeten – bij wijze van spreken – thuislaten en is het communiceren met de lokale bevolking een eitje geworden.

De Sigmo Translator is een elektronisch vertaalapparaatje waarmee je in 25 talen kunt communiceren. Je spreekt in je eigen taal (helder en duidelijk!) een tekst in en Sigmo vertaalt de zin in de buitenlandse taal. Omgekeerd werkt het dus ook. Wil je weten wat iemand zegt, dan hou je het apparaatje bij die persoon, en in een mum van tijd hoor je de Nederlandse vertaling. Het werkt onder meer voor het Spaans, Chinees, Japans, Turks, Arabisch en Russisch.

Sigmo is een klein apparaatje dat je om je nek of aan je riem kunt hangen. Het werkt via bluetooth met je smartphone, en dat is ook wel een nadeel. Je moet altijd met internet verbonden zijn, anders werkt het niet. In het binnenland van China of Mongolië kan dat nog wel eens een probleem zijn, dus stop ook dat fotoboekje in je rugzak. De vertaalgadget is te koop voor € 49.

Foto © depositphotos.com/Petrichuk.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!