Middelste stoel vliegtuig: geen probleem!

Cozy Suite in het vliegtuigAmsterdam, 5 mei 2015 – In het vliegtuig wil je eigenlijk niet in de middelste stoel zitten. Het is de plek met de minste ruimte en privacy. Aan beide kanten moet je vechten om je armleuning, je kunt je hoofd niet naar links of rechts laten vallen, aan beide kanten komt de lichaamsgeur van de medepassagiers je tegemoet en je moet worstelen om bij je stoel te komen of om die te kunnen verlaten. Als je al urenlang vastgeklemd zit tussen vier arm- en rugleuningen, dan zeker niet in de middelste stoel!

De tijd om de middenstoel ten allen tijde te vermijden, lijkt echter voorbij. Een vliegtuigstoelenfabrikant uit Noord-Ierland heeft de Cozy Suite bedacht. De stoelen in een vliegtuig staan niet meer pal naast elkaar, maar verspringen enkele centimeters. Je hebt hierdoor meer comfort en privacy, je voelt niet meer de hete adem van je buurman of buurvrouw in je nek.

Bovendien zijn de zittingen inklapbaar, waardoor het in- en uitstappen een stuk minder onhandig is. De tafeltjes in de stoelleuning voor je kun je helemaal of halverwege uitklappen, voor alleen een drankje of voor je hele maaltijd of je laptop. Dit is superhandig als je alleen een plek wilt hebben om je glas neer te zetten en daarbij ook je benen wilt kunnen bewegen.

Verder heeft elke stoel een hoofdsteun, zodat je je hoofd niet meer tegen een vreemdeling hoeft te laten rusten. Met deze nieuwe stoelen van Thompson Aero Seating maakt het niet meer uit of je een stoel hebt naast het raam, in het midden of aan het gangpad. Het is nu maar te hopen dat luchtvaartmaatschappijen het ontwerp snel omarmen. Helaas richten die zich nog altijd op het verhogen van de luxe en het comfort in de business class, en worden passagiers in economy class meestal aan hun lot overgelaten.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!