Boeken van een ‘groen’ hotel

Boeken van een groen hotelAmsterdam, 15 juni 2015 – Dat vliegen slecht is voor het milieu, is wel algemeen bekend. Maar wist je dat een overnachting in een hotel ook niet bepaald gezond is voor onze planeet? Het internationale toerisme is verantwoordelijk voor 5 procent van de wereldwijde uitstoot van schadelijke CO2-stoffen. Hotels nemen hiervan weer 21 procent voor hun rekening.

Een overnachting in een ‘gewoon’ hotel leidt – volgens een conservatieve schatting – tot 20,6 kilogram aan vervuilende broeikasgassen. Denk aan het gebruik van elektriciteit en water, de verwerking van het afval en het transport van spullen die nodig zijn voor de hotelgasten. Vooral het zwembad en de airconditioning slurpen energie.

Een nieuwe website, GreenHotelWorld, probeert de schade nu wat in te dammen. Via de site kun je makkelijk een ‘groen’ hotel boeken. Je kunt kiezen uit meer dan 8000 hotels die een duurzaamheidscertificaat hebben verkregen door bijvoorbeeld het installeren van zonnepanelen of gebruik te maken van waterkracht. Ook zetten deze groene hotels zich in voor de bescherming van het milieu, maatschappelijke verantwoordelijkheid, behoud van cultureel erfgoed en steunen ze de lokale economie.

GreenHotelWorld belooft bovendien voor elke geboekte overnachting tot 26,6 kilogram aan CO2-stoffen te compenseren, door bijvoorbeeld een bijdrage te leveren aan een duurzaam ontwikkelingsproject in de regio. ,,Ons doel is dat reizigers de groene praktijk van een hotel net zo belangrijk gaan vinden als de locatie, de prijs en de beschikbaarheid”, zegt het bedrijf, dat gevestigd is in Rotterdam.

,,We willen een beroep op alle eco-bewuste zakelijke en particuliere reizigers in de wereld om onze ambassadeurs, fans, volgers en klanten te worden om samen dit groene effect te realiseren.” Nu nog zelf de airco een tandje lager proberen te doen, als je slaapt in dat snikhete hotel.

Foto © depositphotos.com/kyolshin.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!