Kleingeld cashen op luchthavens

TravelersboxAmsterdam, 9 juni 2015 – Wat doe je met het kleingeld aan het einde van je vakantie? Niet zelden loop je op de luchthaven nog rond met een dikke portemonnee met buitenlandse muntjes en bankbiljetten, als je tenminste buiten de eurozone op reis bent geweest. Het is te weinig om te wisselen bij een wisselkantoor, waardoor je het noodgedwongen maar mee naar huis neemt. Soms staan er op vliegvelden bakken voor goede doelen waar je het kleingeld in kunt achterlaten voordat je op het vliegtuig stapt. Anders verdwijnt het in je verzameling ‘vreemde valuta’.

Een Israëlisch bedrijf heeft nu de TravelersBox bedacht, een apparaat waarmee je je overgebleven munten en bankbiljetten te gelde kunt maken. Je stopt je contant geld in de TravelersBox, je voert je e-mailadres in en via Paypal krijg je het tegoed uiteindelijk op je eigen rekening. Het apparaat berekent automatisch de wisselkoers en je hoeft geen commissie te betalen.

Je kunt ook kiezen voor een tegoedbon die je kunt inwisselen bij bijvoorbeeld Starbucks, Google Play, iTunes of kledingwinkel Gap. Is je resterende kleingeld minder dan $2, dan krijg je automatisch een tegoed- of kortingsbon. Verder kun je je muntjes ook via de TravelersBox nog steeds doneren aan een goed doel.

De kiosken vind je inmiddels op luchthavens in Groot-Brittannië, Italië, Turkije en Georgië. Dit jaar komen er nog honderden apparaten bij op vliegvelden in Brazilië en de Filipijnen. TravelersBox verwacht ook binnenkort kiosken te kunnen plaatsen op andere luchthavens in Europa, Azië en Zuid-Amerika.

De apparaten accepteren vaak meerdere valuta’s. Op de luchthavens in Turkije kun je zowel Turkse lire’s, euro’s, Amerikaanse dollars als Russische roebels kwijt. Maar probeer je Turkse lire’s niet op een vliegveld in Engeland te dumpen. De TravelersBox daar slikt alleen Britse ponden en euro’s.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!