Luchthavens met de snelste wifi

Luchthaven van Bangkok, ThailandAmsterdam, 26 juni 2015 – Soms breng je langer door op een luchthaven dan je lief is. Zelfs zonder vertraging breng je al heel wat uren door op een vliegveld, alleen maar omdat je tegenwoordig ruim op tijd aanwezig moet zijn. Wifi is dan een uitkomst om de tijd te doden, helemaal als deze gratis en een beetje snel, veilig en betrouwbaar is.

De Litouwse website Rotten Wifi, die met hulp van reizigers het aanbod van publiek toegankelijke internetverbindingen over de hele wereld bijhoudt, test en evalueert, heeft onlangs de snelheid van wifi op luchthavens onder de loep genomen. Er is een ranglijst opgesteld van 130 vliegvelden in 53 landen.

En wat blijkt? Mocht je vertraging hebben, dan ben op Suvarnabhumi Airport in Bangkok het beste uit. Het belangrijkste vliegveld van de hoofdstad van Thailand biedt een internetsnelheid aan van 41.45 megabits per seconde (Mbps). Dat is genoeg om te gamen of een filmpje te bekijken. Bovendien is de wifi er gratis.

In de top 10 staan drie luchthavens in Azië, twee uit Amerika en vijf uit Europa. Schiphol staat op deze lijst niet bij de beste tien. De algehele conclusie is – afgezien van Bangkok – dat de internetsnelheid op de meeste plekken bedroevend laag is. Hier staat de ranglijst van de vliegvelden met de snelste wifi het afgelopen jaar.

Luchthaven Internetsnelheid
Suvarnabhumi Airport, Bangkok, Thailand 41.45 Mbps
Chattanooga Metropolitan Airport, Chattanooga, Tennessee, VS 30.98 Mbps
Dublin Airport, Ierland 19.45 Mbps
Vilnius International Airport, Litouwen 18.04 Mbps
Helsinki Airport, Finland 17.46 Mbps
JL Airport Ngurah Rai, Bali, Indonesië 16.01 Mbps
Kaohsiung International Airport, Taiwan 15.55 Mbps
Stockholm Arlanda Airport, Zweden 15.48 Mbps
Houston George Bush Intercontinental Airport, Texas, VS 15.28 Mbps
Frankfurt Airport, Duitsland 14.47 Mbps
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!