Makkelijk een dokter vinden op reis

Vinden van dokter op reisAmsterdam, 29 juni 2015 – Ziek zijn op reis is geen pretje, maar nog minder leuk is het als je geen dokter kunt vinden. Hoe vind je in een vreemde stad zo snel een goede arts waarmee je ook nog in het Engels kunt communiceren?

Er is nu een website, TraveDoc, die zich de ‘Uber’ noemt voor het vinden van een dokter op reis. Voor steden waar veel globetrotters bij elkaar komen, worden artsen, specialisten en tandartsen geselecteerd die kwalitatief goed staan aangeschreven, die hun talen spreken en die bereid zijn reizigers te helpen.

Via TraveDoc kun je nu een dokter vinden in 21 steden in de wereld, maar eind dit jaar moet je al terecht kunnen in 50 plaatsen voor medische hulp. Na registratie selecteer je het land en de stad, vervolgens de specialisatie en daarna de taal waarmee je met de dokter wilt communiceren. Daarna kun je meteen via de website een afspraak maken.

Elke dokter heeft een kalender, zodat je kunt zien wanneer hij of zij beschikbaar is. Via e-mail krijg je een bevestiging van de afspraak en een routebeschrijving. Sommige artsen willen zelfs naar je hotel komen. TraveDoc is ook een app aan het ontwikkelen, zodat je binnenkort ook makkelijk via je smartphone een dokter kunt zoeken. Let er wel op dat je reisverzekering de geneeskundige kosten in het buitenland dekt, om niet verrast te worden door een torenhoge rekening na je bezoek.

De oprichters van TraveDoc vonden dat het nogal ingewikkeld om op reis een goede arts te vinden. Zo’n 64 procent van de reizigers heeft wel eens klachten over zijn gezondheid in het buitenland, maar slechts 16 procent zoekt dan ook daadwerkelijk een dokter op. Meer informatie vind je op www.travedoc.com

Foto © depositphotos.com/sharpshutter.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!