Kamperen in een ecocapsule

EcocapsuleAmsterdam, 25 juli 2015 – Kamperen in het wild, waar je maar wilt. Met een nieuwe uitvinding, de Ecocapsule, kun je overal je ‘kamp’ opzetten. Het is een sciencefiction-achtige eivormige capsule en een soort kruising tussen een tent en een caravan die het kamperen een hele nieuwe dimensie geeft.

De Ecocapsule kun je op elke plek neerzetten, van een berg tot een weiland en van het strand tot het dak van een huis. Maar wat de uitvinding vooral bijzonder maakt, is dat je als kampeerder zelfvoorzienend bent. In de capsule kunnen twee mensen een jaar lang leven, zonder dat ze afhankelijk zijn van een elektriciteitsvoorziening of een watertappunt.

Ecocapsule op een bergHet dak van de Ecocapsule is voorzien van zonnepanelen en een windturbine voor de opwekking van stroom. De ‘caravan’ is in staat regenwater op te vangen en te filteren tot drinkwater. Binnen is de capsule ingericht met een kitchenette, een toilet en douche, een tweepersoonsbed en een zithoek om te eten en te werken. Je kunt het ding meenemen op een trailer achter je auto en volgens de ontwerpers kan de capsule zelfs door paarden worden voortgetrokken als je naar een onherbergzaam gebied wilt afreizen.

De Ecocapsule is ontworpen door Nice Architects uit Slowakije, die al sinds 2008 bezig is met project. Deze zomer werd op een festival in Wenen het eerste prototype gepresenteerd. Waarschijnlijk kun je de capsule eind dit jaar bestellen en zijn ze in 2016 leverbaar. Over het prijskaartje is nog niets bekend, wel ben je voor verzending vanuit Slowakije minstens € 1500 kwijt. Ook zal het nog een verrassing zijn hoe de autoriteiten zullen reageren, als ze de capsule opeens ergens op een parkeerterrein of op het strand zien staan… Meer informatie vind je op www.ecocapsule.sk

Foto's © Ecocapsule, Slovakia.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!