Huren auto goedkoopst in Amerika

Auto huren goedkoopst in AmerikaAmsterdam, 12 augustus 2015 – Het huren van een auto is dit jaar het goedkoopst in de Verenigde Staten van Amerika. Engeland brengt het meest in rekening om met een huurauto rond te rijden.

Dat blijkt althans uit een onderzoek van de website Huurautoverzekering.com, die in de eerste week van augustus de kosten omtrent huurauto’s onder de loep nam in de populairste vakantielanden. De totale kosten van autoverhuurbedrijven Sixt, Hertz, Avis en Europcar werden vergeleken.

Deze zomer betaalt de huurder gemiddeld € 399 voor een week autohuur in het buitenland. De prijs gaat nog veel verder omhoog wanneer alle extra’s zoals de eigen risico verzekering, extra bestuurder, navigatiesysteem en kinderzitje erbij komen. De gemiddelde prijs komt dan uit op € 705.

Amerika (Florida) is met € 151 per week het goedkoopst om een auto te huren, waarbij de klant geen excess insurance cover (volledige verzekering) hoeft te kopen en deze dus automatisch volledig gedekt is. De extra kosten zijn slechts € 240.

Turkije (Dalaman) is de goedkoopste Europese vakantiebestemming om een auto te huren, met een gemiddelde huurprijs van € 342 en de extra’s zijn slechts € 179.

Engeland (Londen) is het duurste om een auto inclusief extra kosten te huren. Het huren van een auto kost hier gemiddeld € 426 per week en daar komen de extra’s nog bovenop (eigen risico verzekering € 197, extra bestuurder € 113, kinderzitje € 106 en navigatiesysteem € 120). Het totale aantal komt dus uit op een gemiddelde van € 964.

Goedkoopste landen voor een huurauto

De prijzen zijn per week, inclusief eigen risico, extra bestuurder, kinderzitje en navigatiesysteem. De huurauto wordt in het onderzoek opgehaald op het vliegveld.

1. Amerika (Florida) – €391
2. Turkije (Dalaman) – €522
3. Nederland (Amsterdam) – €553
4. België (Brussel) – €624
5. Duitsland (München) – €634
6. Griekenland (Kreta) – €748
7. Ierland (Dublin) – €752
8. Frankrijk (Nice) – €859
9. Spanje (Malaga) – €889
10. Portugal (Faro) – €910
11. Spanje (Barcelona) – €916
12. Italië (Milaan) – €926
13. Engeland (Londen) – €964

Foto © depositphotos.com/tupungato.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!